Bestemmingsplan

Logo Hilvarenbeek

Burgemeester en wethouders van Hilvarenbeek maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 9 juni 2016 heeft besloten het ontwerpbestemmingsplan “Biestestraat 89 en 89a” niet vast te stellen. 

Omschrijving plan 

Het bestemmingsplan zou mogelijk maken dat er tussen Biestsestraat 89 en Biestsestraat 91 te Biest-Houtakker een woning gerealiseerd wordt. Daarnaast werd voor Biestsestraat 89 de mogelijkheid tot splitsing van de langgevelboerderij verwijderd in dit nieuwe bestemmingsplan. 

Ter inzage 

Het raadsbesluit tot het niet vaststellen van het bestemmingsplan “Biestsestraat 89 en 89a”, het niet vastgestelde ontwerpbestemmingsplan “Biestestraat 89 en 89a” en de daarbij behorende stukken kunnen met ingang van 24 juni2016 gedurende zes weken door eenieder ingezien en/of digitaal geraadpleegd worden bij de centrale balie van het gemeentehuis. Daarnaast is het raadsbesluit met bijbehorende stukken digitaal te raadplegen op de website van de gemeente Hilvarenbeek (www.hilvarenbeek.nl) . Het niet vastgestelde ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep 

Belanghebbenden kunnen vanaf 24 juni 2016 gedurende zes weken beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot het niet vaststellen van het ontwerpbestemmingsplan “Biestsestraat 89 en 89a”, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Vigerend plan 

Het niet vaststellen van het bestemmingsplan “Biestsestraat 89 en 89a” heeft niet tot gevolg dat voor het plangebied geen bestemmingsplan van toepassing is. Door het niet vaststellen van het bestemmingsplan blijft het bestemmingsplan “Kern Biest-Houtakker” het geldende planologische regime.  

Naar boven