Verleende omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan,Uiterweg 214.

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.10, eerste lid, onder a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bekend, dat zij op 21 januari 2016 met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 30 van die wet omgevingsvergunning hebben verleend voor de activiteiten aanleggen en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening op het adres Uiterweg 214 ten behoeve van het dempen van een deel van een bestaande watergang. De gronden zullen worden gebruikt teneinde recreanten met campers te kunnen faciliteren. De ontwerpomgevingsvergunning met bijbehorende stukken heeft met ingang van vrijdag 13 november 2015 tot en met donderdag 24 november 2015 ter inzag gelegen met de mogelijkheid een zienswijze in te dienen. Gedurende deze termijn zijn geen zienswijzen ingediend.

Doelstelling

Het gebruik van de betreffende gronden voor kampeerterrein voor campers is in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen `Uiterweg-Plasoevers 2005 e.o.’, “Woonarken” en “Uiterweg 1985”. Nu het project in strijd is met de gebruiksvoorschriften van de geldende bestemmingen en er geen binnenplanse vrijstellingsmogelijkheden zijn en het project tevens niet valt onder de zogenoemde ‘kruimelgevallenregeling’ als bedoeld in artikel 4 van Bijlage II van het Bor, kan het plan alleen worden gerealiseerd met toepassing van de buitenplanse afwijking ex artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3o Wabo, mits voorzien van een goede ruimtelijke onderbouwing. In de vereiste goede ruimtelijke onderbouwing is voorzien..

Inzien omgevingsvergunning

De verleende omgevingsvergunning ligt met de bijbehorende stukken, waaronder de goede ruimtelijke onderbouwing, ligt met ingang van vrijdag 22 januari 2016 tot en met donderdag 3 maart 2016 voor een ieder ter inzage:

  • in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.OIAVHB09xT-VG01, en

  • via de gemeentelijke website http://www.aalsmeer.nl/web/Wonen-en-leven/Bestemmingsplannen-en-structuurvisies/Hoe-raadpleegt-u-een-bestemmingsplan.htm

  • in papieren vorm bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur.

  • de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Beroep

Tijdens de voornoemde termijn van terinzagelegging kan door een belanghebbende die ten aanzien van de ontwerpomgevingsvergunning tijdig bij het college een zienswijze heeft kenbaar gemaakt en diegene die kan aantonen daartoe redelijkerwijze niet in staat te zijn geweest, beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht (Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Tevens kan hierbij een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link: https://loket.rechtspraak.nl/Burgers/Conflict%20met%20overheidsorganisatie/33.

Inwerkingtreding

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven