Omgevingsvisie Kromme Rijngebied, gemeente Bunnik

Logo Bunnik

Het ontwerp van de Omgevingsvisie Kromme Rijngebied ligt van 23 juni t/m 24 augustus 2016 voor iedereen ter inzage in de gemeentehuizen van Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede.

Daarnaast is het ontwerp in te zien via de gemeentelijke website www.bunnik.nl , www.wijkbijduurstede.nl en www.houten.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

De Omgevingsvisie Kromme Rijngebied heeft betrekking op het gemeenschappelijke buitengebied van de gemeenten Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede. Zij geeft aan in welke richting de drie gemeenten het gebied zich willen zien ontwikkelen. Het document vormt de basis voor hoe de gemeenten initiatieven in het gebied vanuit verschillende rollen oppakken en inhoudelijk beoordelen.

Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede willen met het document vooral de samenleving uitnodigen om initiatieven in te dienen die de visie helpen invullen. Zij zetten daarbij vooral in op duurzaamheid, innovatie, landbouw en recreatie. De drie gemeenten willen maatwerk leveren, rekening houdend met de bestaande gebiedskwaliteiten, die waar mogelijk verbeteren en tot slot per initiatief een zorgvuldig proces met omwonenden doorlopen voordat ze besluiten nemen over een initiatief.

De visie maakt geen concrete ontwikkelingen en/of bouwplannen mogelijk. Zulke plannen zullen altijd een zelfstandige ruimtelijke procedure moeten doorlopen. Ze moeten dan wel aansluiten op deze visie.

Na afloop van de inspraakperiode organiseren de gemeenten een aantal dialoogsessies. Met als doel om ideeën, kennis en kunde uit de samenleving op te halen en daarmee de visie te verbeteren. Wanneer die sessies plaatsvinden is nog niet bekend. De gemeenten zoeken nog inwoners, partijen en organisaties die actief mee willen doen. De inspraakreacties zijn bepalend voor de agenda van deze sessies.

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk een reactie indienen bij de gemeenteraden van (één van) de betrokken gemeenten. De reacties worden ofwel meegewogen bij de opstelling van de definitieve visie ofwel vormen zij aanleiding tot een uitnodiging voor de dialoogsessies.

Uiteindelijk wordt de visie aan de gemeenteraden ter vaststelling aangeboden.

 

Naar boven