Bestemmingsplan ‘Kluizerdijk 92’ vastgesteld (NL.IMRO.0858.BPkluizerdijk92-VA01)

Logo Valkenswaard

Bekendmaking artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene Wet Bestuursrecht:

Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard maken bekend dat met ingang van 23 juni 2016 gedurende zes weken het op 9 juni 2016 door de gemeenteraad ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Kluizerdijk 92’ (NL.IMRO.0858.BPkluizerdijk92-VA01) ter inzage ligt.

Bestemmingsplan

Aan de Kluizerdijk 92 was voorheen een intensieve veehouderij gevestigd. Dit bedrijf is beëindigd als gevolg van een specifieke beëindigingsovereenkomst tussen het bedrijf en de provincie. In deze regeling is vastgelegd dat de locatie een passende herbestemming dient te krijgen. Hiervoor heeft de eigenaar een verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ingediend. Dit bestemmingsplan gaat uit van een kleiner bouwvlak, het verwijderen van de aanduiding ‘intensieve veehouderij’ en specifieke bouwvoorschriften.

Terinzagelegging

De digitale versie is vanaf 23 juni 2016 te raadplegen via de gemeentelijke website www.ruimtelijkeplannenvalkenswaard.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt deze plannen gedurende openstellingstijden gedurende zes weken ook inzien:

  • -

    op de digitale schermen in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan de Hofnar 15;

  • -

    bij de bibliotheek aan de Hofnar 12 in Valkenswaard en bij ontmoetingscentrum De Belleman aan Bruninckxdal 2 in Dommelen;

  • -

    bij het Dorpshuis aan de Dorpsstraat 55 in Borkel en Schaft via de digitale informatiezuil in de hal

Beroep

Op grond van artikel 8.2, eerste lid, onder a van de Wet ruimtelijke ordening kan een belanghebbende met ingang van 23 juni 2016 gedurende zes weken (tot en met 3 augustus 2016) tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat alleen voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht. Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Valkenswaard, 22 juni 2016.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris, drs. R.F. W. van Eijck,

de burgemeester, drs. A.B.A.M. Ederveen.

Naar boven