Kennisgeving beschikkingen

Logo DCMR Milieudienst Rijnmond

W et algemene bepalingen omgevingsrecht / W aterwet

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) hebben op 10 december 2015 een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen van E.ON Benelux N.V. thans Uniper Benelux N.V. voor de inrichting aan de Coloradoweg 10teRotterdam-Europoort.

Het betreft een aanvraag eerste fase milieu verandering. De veranderingen betreffen: het verhogen van de vergunde meestookhoeveelheid diermeel van 35 kton naar 70 kton per jaar; uitbreiding van het meestookpakket met heavies van 26 kton per jaar; het realiseren van een pijpleiding en opslag, laad- en losfaciliteiten voor heavies; het realiseren van transportleidingen voor stoom en retourcondensaat; het realiseren van aanpassingen aan de bestaande oliebranders van de ketelinstallatie; het meestoken van interne (brandstof gerelateerde) uitvalstromen.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid) heeft op 10 december 2015 een aanvraag om vergunning krachtens de Waterwet (Wtw) van bovengenoemde aanvrager ontvangen voor het wijzigen van de vergunning van 26 oktober 2007 voor de Maasvlakte Power Plant 3 voor het verrichten van handelingen in een watersysteem.

Deze aanvragen zijn gecoördineerd behandeld, waarbij de DCMR Milieudienst Rijnmond de coördinatie heeft verzorgt.

GS en de minister van Infrastructuur en Milieu hebben besloten de gevraagde vergunningen te verlenen. Aan de vergunningen zijn voorschriften ter bescherming van het milieu verbonden.

Inzage

U kunt de beschikkingen en overige van belang zijnde stukken van 24 juni 2016 tot en met

5 augustus 2016 op werkdagen van 08.30 tot 16.00 uur op de volgende plaatsen inzien:

  • -

    Bibliotheek Rotterdam, 5e etage, Hoogstraat 110 te Rotterdam, tijdens de openingsuren (ma. t/m vrij. van 10.00 - 20.00 uur);

  • -

    de gemeente Westvoorne, Raadhuislaan 6 te Rockanje (tijdens de openingsuren);

  • -

    de stadswinkel Hoek van Holland, Prins Hendrikstraat 161 te Hoek van Holland;

  • -

    Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, Boompjes 200 te Rotterdam;

  • -

    de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam (buiten en na deze periode uitsluitend na telefonische afspraak: 010 – 246 86 21).

Beroep

Binnen zes weken, ingaande de dag na de eerste dag van de terinzagelegging van de beschikkingen, kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag beroep worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen de desbetreffende ontwerpbeschikking;

  • -

    de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het desbetreffende ontwerp van de beschikking;

  • -

    belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen in de desbetreffende beschikking ten opzichte van de ontwerpbeschikking;

  • -

    belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikkingen.

Inlichtingen

De heer J.S.A. Dekker van de DCMR (Wabo), telefoon: 010 - 246 82 86 en tot de heer

P.H. Borgerding en/of mevrouw A.C.F. Fullinck van Rijkswaterstaat (Wtw), telefoon: 06 27 05 49 76 / 06 27 85 64 44

Zaaknummer: BES98496643

Naar boven