Ontwerp uitwerkingsplan Veenderij, De Eilanden deelplan 1, Veenendaal-oost

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp uitwerkingsplan Veenderij, De Eilanden deelplan 1 met ingang van 23 juni 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Ligging van het plangebied

Het uitwerkingsplan ligt in de woonwijk Veenendaal-oost. Deze wijk ligt tussen de Rondweg-oost, de Buurtlaan-oost, de Dragonderweg en het Benedeneind. Deze wijk is opgesplitst in een middendeel, een zuidelijk deel en een noordelijk deel. Het middendeel, de wijk Buurtstede, is inmiddels grotendeels gerealiseerd. Nu is een begin gemaakt met het zuidelijke deel, de wijk Veenderij. Veenderij bestaat uit de buurten Hart, Eilanden, Weteringse Zoom en Linten. Het uitwerkingsplan heeft betrekking op een deel van het buurtschap De Eilanden.

Inhoud van het plan

Uitwerkingsplan deelplan 1 betreft de bouw van woningen op één van de drie eilanden in het meest oostelijke deel van het buurtschap De Eilanden. Op dit eiland kunnen maximaal 150 wooneenheden tot stand komen.

De woningen in Veenendaal-oost worden gebouwd volgens het idee van Nieuw Wonen. Dat betekent dat de bewoners altijd in hun eigen wijk kunnen blijven wonen, ongeacht beperkingen, leeftijd of achtergrond.

Er liggen geen bouwtekeningen of schetsen van de woningen ter inzage.

Ter inzage

Het ontwerp uitwerkingsplan ligt met ingang van donderdag 23 juni 2016 gedurende zes weken (dus tot en met 3 augustus 2016) ter inzage bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is op de volgende tijden geopend:

  • maandag van 17.00 – 20.00 uur;

  • dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur en

  • donderdag van 09.00 tot 20.00 uur.

Website

Op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het ontwerp uitwerkingsplan inzien.

Online publicatie

Deze publicatie is ook geplaatst in de Staatscourant en het Gemeenteblad d.d. 22 juni 2016. In deze publicaties staan rechtstreekse links naar het uitwerkingsplan. Via de zoekpagina https://zoek.officielebekendmakingen.nl kunt u deze publicaties terugvinden.

Wilt u een reactie geven?

Tot en met 3 augustus 2016 kunnen belanghebbenden schriftelijk (niet per e-mail) of mondeling een zienswijze op het ontwerp uitwerkingsplan geven bij burgemeester en wethouders van Veenendaal, Antwoordnummer 2, 3900 VB Veenendaal. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, moet u eerst een afspraak maken met mevrouw A. Swart van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het plan kunt u contact opnemen met mevrouw A. Swart van de afdeling Wonen en Leven via bovengenoemd telefoonnummer.

Naar boven