Voorontwerpbestemmingsplan Recreatieterrein Spijkereiland - Blauwpolderkade

Logo Kaag en Braassem

Het college van burgemeester en wethouders vraagt u kennis te nemen van het voorontwerpbestemmingsplan Recreatieterrein Spijkereiland - Blauwpolderkade in Hoogmade.

Locatie van het voorontwerpbestemmingsplan

Het plangebied ligt globaal ten zuidwesten van de kern Roelofarendsveen en ten noordoosten van de kern Hoogmade, tussen de Blauwpolderkade en de Spijkersloot, en wordt ten oosten begrensd door de Veenderdijk.

Wat houdt het voorontwerpbestemmingsplan in?

Met het nieuwe bestemmingsplan voor het Spijkereiland/ Blauwpolderkade wordt o.a. beoogd dat gebruikers/ eigenaren een recreatief verblijf inclusief aan- en bijgebouwen mogen bouwen met een totale oppervlakte van maximaal 90 m2. Permanente bewoning van deze recreatieverblijven wordt ook op basis van het nieuwe bestemmingsplan niet toegestaan. Tevens zal het huidige feitelijke aantal onderkomens op het terrein conform in het nieuwe bestemmingsplan worden opgenomen, waardoor er een viertal onderkomens wordt gelegaliseerd.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Iedereen kan het voorontwerpbestemmingsplan van donderdag 23 juni t/m woensdag 15 augustus 2016 inzien bij de ontvangstbalie in het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hiervoor kunt u het ID-nummer NL.IMRO.1884.BPSPIJKEREILAND-VOO1 gebruiken.

Hoe kunt u reageren?

Van  donderdag 23 juni t/m woensdag 15 augustus 2016 kan iedereen schriftelijk een reactie geven op het voorontwerpbestemmingsplan Recreatieterrein Spijkereiland – Blauwpolderkade. De (inspraak-)reacties richt u aan het college van burgemeester en wethouders van de  gemeente Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen. In uw reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden, en aangeven dat het over het voorontwerpbestemmingsplan Spijkereiland – Blauwpolderkade gaat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl.

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, 22 juni 2016

Naar boven