Vaststelling wijzigingsplan Raerd-Aldfeartswei, Súdwest-Fryslân

Logo Súdwest-Fryslân

Burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest-Fryslân hebben op 21 juni 2016 het wijzigingsplan Raerd-Aldfeartswei gewijzigd vastgesteld. Zij maken daarom bekend dat dit wijzigingsplan ter inzage ligt.

 

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

In het bestemmingsplan “Lytse Doarpen” van de voormalige gemeente Boarnsterhim is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor de oostelijk in Raerd aan de Aldfeartswei gelegen groenstrook in die zin dat de bestemming “groen” kan worden gewijzigd in “Wonen, Tuin en Verkeer”. Van die mogelijkheid wordt met dit wijzigingsplan gebruik gemaakt.

Er kunnen op basis van dit plan maximaal 3 woningen worden gebouwd.

Het plangebied wordt aan de oostzijde begrensd door bestaande woningen, aan de zuidzijde door water, aan de westzijde door het Buitengebied en aan de Noordzijde door een haventje met bijbehorende voorzieningen.

 

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het vastgestelde wijzigingsplan kunt u inzien vanaf 24 juni 2016 t/m 4 augustus 2016. Dit kan bij de gemeentelijke loketten in Bolsward en Sneek.

 

Hoe kunt u reageren?

Als u het niet eens bent met dit besluit dan kunt u in beroep gaan. Let erop dat u dit doet binnen de bovengenoemde inzagetermijn.

Wie kan beroep indienen?

  • 1.

    belanghebbenden die op tijd een zienswijze hebben ingediend bij het college tegen het ontwerpplan;

  • 2.

    belanghebbenden die aantonen dat zij niet in staat waren een zienswijze bij het college in te dienen.

 

U kunt uw beroepschrift sturen aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ‘s Gravenhage

 

Wilt u de uitspraak op beroep niet afwachten?

Dan kunt u vragen om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De rechter zal dan snel naar uw verzoek kijken en alvast een voorlopige uitspraak doen.

Het wijzigingsplan is geldig vanaf 22 juni 2016. Ook als u een beroepschrift heeft ingediend. Als er een voorlopige voorziening is aangevraagd geldt het bestemmingsplan pas als er een uitspraak door de rechter is gedaan.

Naar boven