Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Woningbouw De Gracht Groenlo”

Logo Oost Gelre

De gemeenteraad van Oost Gelre heeft op 22 december 2015 het bestemmingsplan ‘Woningbouw De Gracht Groenlo’ gewijzigd vastgesteld.

Woningbouw en openbare ruimte

Het bestemmingsplan voorziet in een wijziging van de maatschappelijke bestemming (het nooit gerealiseerde woonzorgcomplex) voor de percelen Lichtenvoordseweg 2 en 4 te Groenlo naar Wonen. Er worden maximaal drie vrjistaande woningen mogelijk gemaakt. Tevens wordt een deel van het plangebied ingericht als openbare ruimte.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De wijziging heeft betrekking op een stukje bestaande tuin waar onbedoeld de bestemming Maatschappelijk op lag, dit is gecorrigeerd in de bestemming Tuin.

Tegelijkertijd ligt ook het vaststellingsbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarde Wet geluidhinder voor dit plan ter inzage.

Inzage

Het plan ligt voor een termijn van zes weken ter inzage, van 22 januari tot en met 3 maart 2016. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u het plan, inclusief deze publicatie, digitaal raadplegen via de gemeentelijke website (www.oostgelre.nl) of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl.

Het digitale kenmerk van het plan is NL.IMRO.1586.BPGRO401-VG01.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kan door belanghebbenden beroep tegen het vaststellingsbesluit worden ingesteld bij de Raad van State, t.a.v. de Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voorwaarde voor dit beroep is dat degene tijdig zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht. Deze voorwaarde geldt niet voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.

Ook kan een belanghebbende bij voornoemde Afdeling Bestuursrechtspraak beroep instellen tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad in het ontwerp zijn aangebracht.

Bovendien bestaat de mogelijkheid gedurende bovengenoemde termijn de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn (4 maart 2016). Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven