Vaststelling bestemmingsplan Partiële Herziening Landgoed Velder 2007 gemeente Boxtel.

Logo Boxtel

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het bestemmingsplan “Partiële Herziening Landgoed Velder 2007” op 17 mei 2016 door de gemeenteraad van Boxtel is vastgesteld.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld, in die zin dat de voorwaardelijke verplichting in artikel 4.4.2 (sloop overtollige glasopstanden) is gekoppeld aan het moment van vergunningverlening voor de nieuwe woningen en de toelichting op enkele onderdelen is aangepast.

Inhoud bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan betreft een gedeeltelijke herziening van het geldende bestemmingsplan Velder 2007. Het plangebied van deze herziening omvat enkele percelen (kadastraal bekend Liempde, sectie D nummers 504 en 1403) gelegen in de noordwesthoek van het landgoed. Het bestemmingsplan maakt op deze percelen de bouw mogelijk van twee woningen, bestaande uit in totaal maximaal vier wooneenheden.

Ter i nzage

Met ingang van vrijdag 24 juni 2016 liggen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en het bestemmingsplan met bijlagen gedurende zes weken ter inzage.

De stukken zijn digitaal te raadplegen via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan “Partiële herziening landgoed Velder 2007” is bekend onder nummer NL.IMRO.0757.Bp01herzvelder-vst1.

Daarnaast liggen deze stukken ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker 4. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag tevens van 17.00 tot 19.30 uur.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (24 juni tot en met 5 augustus 2016) kan tegen dit besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende :

  • -

    die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • -

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht

  • -

    voor zover het beroep is gericht tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Om de inwerktreding te schorsen, dient naast het beroep ook een verzoek om voorlopige voorziening te worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Wetgeving

Op deze bekendmaking is onderstaande wetgeving van toepassing. Let op! De link naar de wetgeving hebben wij gemaakt op 16 juni 2016. Als u op de link klikt krijgt u de tekst te zien zoals deze op 16 juni 2016 geldend was. Houd er rekening mee dat de wetgeving inmiddels aangepast kan zijn. Via http://wetten.overheid.nl/zoeken kunt u de geldende tekst vinden.

Van toepassing op deze bekendmaking is:

 

-Wet op de ruimtelijke ordening, artikel 3.8

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

De secretaris, H.A.M. van Berkel

De burgemeester, M. Buijs

Naar boven