Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan Jan Fabriciusstraat – Het Kanaal en besluit hogere grenswaarden

Logo Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 9 juni 2016, het bestemmingsplan “Jan Fabriciusstraat – Het Kanaal’ met identificatienummer NL.IMRO.0106.00BP201559C.C001 ongewijzigd heeft vastgesteld.

 

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de voormalige locatie van de brandweer-kazerne van Assen, aan de Jan Fabriciusstraat 60. Het plangebied wordt in grote lijnen begrensd door Het Kanaal, de Jan Fabriciusstraat, de Nijlandstraat en het verlengde van de Paul Krugerstraat.

 

Het bestemmingsplan voorziet in een realisatie van 2 appartementengebouwen langs de Jan Fabriciusstraat (bestaande uit 5 bouwlagen) en Het Kanaal (bestaande uit 6 bouwlagen). Op het binnenterrein worden de benodigde parkeervoorzieningen en bergingen gerealiseerd.

Hogere grens waarde n Wet geluidhinder

Uit onderzoek is gebleken dat als gevolg van het verkeer op de Jan Fabriciusstraat en Het Kanaal de geluidbelasting op de gevels van de geplande gebouwen niet geheel voldoet aan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder. Omdat ook is gebleken dat geluidreducerende maatregelen niet mogelijk en/of doelmatig zijn, heeft het college voor de overschrijdingen hogere grenswaarden verleend.

Ter inzage

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden met bijbehorende stukken liggen van donderdag 23 juni tot en met woensdag 3 augustus 2016, ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis, Noordersingel 33. U kunt de stukken van het bestemmingsplan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Vanaf de eerstvolgende dag na de dag van terinzagelegging kan gedurende zes weken tegen het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden beroep worden ingesteld door:

  • -

    diegenen die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • -

    diegenen die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden bij het college naar voren hebben gebracht;

  • -

    belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht.

     

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven