Vastgesteld bestemmingsplan Ongelijkvloerse Kruisingen Beneluxbaan Amstelveenlijn en een besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Amstelveen in de vergadering van 15 juni 2016 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan “Ongelijkvloerse Kruisingen Beneluxbaan Amstelveenlijn” met de bijbehorende stukken (IDN : NL.IMRO.0362.PP02-VG01). De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan is het opnemen van een aanduiding Verkeer – Langzaam Verkeer binnen de verkeersbestemming en het opnemen van een voorwaardelijke verplichting voor het toepassen van raildempers.

Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om 3 kruispunten ongelijkvloers aan te kunnen leggen. Door de tram te scheiden van ander verkeer worden de kruispunten veiliger én stroomt het verkeer beter door, zowel tram als auto en fiets.

Plangebied

Dit bestemmingsplan betreft drie (ongelijkvloerse) kruisingen.

De meest noordelijk gelegen kruispunt is de kruising van de Beneluxbaan met de Rembrandtweg/Saskia van Uylenburgweg. De volgende kruising is zuidelijker gelegen en betreft de kruising van de Beneluxbaan met Zonnestein/Straat van Messina.En de meest zuidelijke kruising is het kruispunt Beneluxbaan met de Sportlaan.

H ogere grenswaarde

Tevens maken burgemeester en wethouders van Amstelveen bekend dat zij op 17 mei 2016 een besluit hebben genomen ter vaststelling van hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder voor het project. Het verzoek hogere grenswaarde heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden op de gevels van 68 woningen als gevolg van wegverkeerslawaai van de Sportlaan (9), Zonnestein (58) en de Rembrandtweg (1). Ingevolge artikel 76 en 45 van de Wet Geluidhinder is het mogelijk om voor deze geluidsbelasting een ontheffing te kunnen verlenen.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit hogere grenswaarde en alle bijbehorende stukken liggen gedurende zes (6) weken ter inzage met ingang van 21 juni 2016.

De stukken zijn op de volgende wijzen in te zien:

Digitaal

U kunt het digitale bestemmingsplan en bijbehorende stukken raadplegen op

  • de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl onder http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.PP02-VG01

  • en op de gemeentelijke website onder: http://ro0362.ropubliceer.nl

Papier

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen gedurende de genoemde termijn ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan en door een ieder tegen de wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link: https://loket.rechtspraak.nl/Burgers/Conflict%20met%20overheidsorganisatie/33.

Crisis- en herstelwet

Dit plan valt onder artikel 1.1, eerste lid onder a jo. bijlage I, categorie 8.2 van de crisisherstelwet. Op dit besluit is afdeling 2 en dus artikel 1.6, vierde lid van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. U wordt verzocht in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven