Gemeente De Bilt - Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan “Herontwikkeling Hessenweg 6-12 De Bilt” en aanvullende Welstandscriteria

Logo De Bilt

In overeenstemming met artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en hoofdstuk 5.2 van de Welstandsnota maken Burgemeester en wethouders van De Bilt bekend, dat het ontwerp bestemmingsplan “Herontwikkeling Hessenweg 6-12 De Bilt” en het ontwerp aanvullende welstandscriteria vanaf 23 juni 2016 gedurende 6 weken ter inzage liggen bij de informatiebalie in het gemeentehuis.

In genoemde periode kunnen belangstellenden het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp aanvullende welstandscriteria op maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur, en op dinsdag van 15.00 tot 19.00 uur inzien bij het informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid 173 in Bilthoven.

 

Informatieavond

Wij nodigen u in het kader van de inzageperiode uit voor de informatieavond op dinsdag 28 juni 2016 van 19.00-21.00 uur in de Mathildezaal van het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid 173, 3721 AB te Bilthoven. Op deze informatieavond kunt u terecht voor een toelichting op de ter inzage liggende documenten en met vragen over de procedure. Voor een goede organisatie verzoeken wij u om u aan te melden via emailadres: f.zoonen@debilt.nl.

 

Bestemmingsplan

Aanleiding voor het opstellen hiervan is de wens woningen te realiseren op het perceel waar voorheen het garagebedrijf van De Rooij was gevestigd. Het ontwerp bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, voorschriften en een plankaart. Het plangebied omvat de voormalige locatie van het garagebedrijf aan de Hessenweg te De Bilt.

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens in digitale vorm te raadplegen via de website www.debilt.nl. en via www.ruimtelijkeplannen.nl. In het gemeentehuis kunt u zowel de papieren als de digitale versie bekijken.

 

Aanvullende Welstandscriteria

Op grond van hoofdstuk 5.2 van de Welstandsnota dienen er voor (her)ontwikkelingslocaties aanvullende welstandscriteria te worden vastgesteld. Deze criteria zijn specifiek bedoeld voor de te ontwikkelen gebieden. In eerdergenoemde periode kan de concepttekst worden ingezien op het gemeentehuis.

 

Reageren

Alle reacties op het bestemmingsplan en de aanvullende welstandscriteria worden opgenomen in een eindverslag. Dit eindverslag wordt toegestuurd aan alle indieners van een reactie. Als een reactie aanleiding geeft tot aanpassing van het bestemmingsplan of de concept Welstandscriteria, dan wordt dit vermeld in dit eindverslag. Het bestemmingsplan, de concepttekst voor aanvulling van de Welstandsnota en het eindverslag worden aan de gemeenteraad voorgelegd. De raad stelt het bestemmingsplan en de aanvulling van de Welstandsnota met het verslag vast.

Reacties op het ontwerp bestemmingsplan en/of de ontwerp aanvullende welstandscriteria kunnen tot en met 3 augustus 2016 mondeling of schriftelijk worden ingediend. U kunt uw schriftelijke reactie sturen naar burgemeester en wethouders van De Bilt, Postbus 300, 3720 AH te Bilthoven. Indien u een mondelinge inspraakreactie wilt indienen dan kunt u contact opnemen met Dhr. W. Zweverink of dhr. K. Wagemakers van de afdeling Beleid en Strategie, tel. (030) 2289 911.

 

Naar boven