Vastgesteld uitwerkingsplan Brandevoort II – Hazenwinkel-Liverdonk West

Logo Helmond

Burgemeester en wethouders van Helmond maken bekend, dat zij op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening op 9 juni 2016 het uitwerkingsplan Brandevoort II – Hazenwinkel- Liverdonk West hebben vastgesteld.

In het bestemmingsplan Brandevoort II is voor de bouw van woningen in de plandelen Liverdonk en Hazenwinkel een uit te werken bestemming opgenomen. Het oostelijke deel van Liverdonk is reeds uitgewerkt. Deze uitwerking omvat het westelijke deel van Liverdonk en geheel Hazenwinkel.

Inzage plan

Het uitwerkingsplan ligt met ingang van 23 juni 2016 zes weken ter inzage. U kunt het plan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.helmond.nl/bestemmingsplannen. Identificatiecode NL.IMRO.0794.2100BPU150060.2000.

Er ligt ook een papieren exemplaar in de Stadswinkel, Frans Joseph van Thielpark 1. Het bekijken van dit exemplaar kan alleen op afspraak, via telefoonnummer 14 04 92 of via www.helmond.nl/afspraak. De digitale versie van www.ruimtelijkeplannen.nl is juridisch bindend.

Beroep

Tegen het vastgestelde uitwerkingsplan kan met ingang van 2 4 juni 2015 gedurende zes weken schriftelijk beroep worden ingesteld door

belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij het college hebben ingediend;

belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig zienswijzen bij het college in te dienen;

belanghebbenden voor zover het betreft de wijzigingen die door het college zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat belanghebbenden in het beroepschrift moeten aangeven welke beroepsgronden er aangevoerd worden tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het beroepschrift moet worden gestuurd naar: de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde plan niet. Wanneer sprake is van een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend tevens een schriftelijk verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Helmond, 2 2 juni 2016

Burgemeester en wethouders,

Mevr. P.J.M.G. Blanksma – Van den Heuvel , burgemeester.

mr. drs. A.P.M. Ter Voert , secretaris

Naar boven