Vaststelling Ruimtelijke Structuurvisie Doesburg 2030

Logo Doesburg

De gemeenteraad van Doesburg heeft in haar vergadering van 26 mei 2016 de ‘Ruimtelijke Structuurvisie Doesburg 2030’ vastgesteld.

Het plangebied betreft het hele grondgebied van de gemeente Doesburg. De structuurvisie bevat de hoofdlijnen van de voorgenomen ontwikkeling van Doesburg tot 2030, alsmede de hoofdzaken van het door de gemeente te voeren ruimtelijke beleid. De structuurvisie vormt daarmee een afwegingskader bij concrete ruimtelijke beslissingen, zoals bestemmingsplannen.

Inhoud ruimtelijke structuurvisie

Aangezien de ruimtelijke hoofdstructuren binnen de gemeente Doesburg reeds zijn uitgekristalliseerd, zullen hierin tot 2030 geen grote wijzigingen plaats vinden. Binnen de hoofdstructuur liggen echter nog diverse mogelijkheden en opgaven voor verbetering en verduurzaming. Kern van de structuurvisie is dan ook het verbeteren en verduurzamen van locaties in en om de stad Doesburg rond de thema’s wonen, werken, voorzieningen en recreëren.

Bij het proces om tot de uiteindelijke structuurvisie te komen, zijn in de afgelopen twee jaar talloze inwoners, instellingen en bedrijven betrokken met een inspiratieavond, een wensenboom, diverse thema-avonden, een koersavond en een afsluitende inloopavond. De aangegeven richtingen gedurende dit proces zijn vertaald naar een koers voor 10 locaties binnen onze gemeente. Deze locaties zijn volgens de ruimtelijke structuurvisie dan ook de trendsetters voor het Doesburg van 2030.

De Ruimtelijke Structuurvisie is verwerkt in een digitaal magazine waarin de koersen en kansen voor de diverse locaties zijn uitgewerkt.

Inzage besluit

De Ruimtelijke Structuurvisie Doesburg 2030 kunt u inzien via onze gemeentelijke website (www.doesburg2030.nl) en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0221.STR16001HBY-VA01).

Een afdruk van het digitale magazine en het raadsbesluit kunt u inzien bij het gemeentehuis. Het publieksbureau is maandag t/m donderdag van 08.00 tot 15.30 uur en vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur geopend. Ook is het publieksbureau op maandagavond geopend van 18.00 tot 19.30 uur, desgevraagd kan op deze avond het plan vanaf 18.00 uur gedurende drie aaneengesloten uren worden ingezien.

Doesburg, 22 juni 2016

Drs. L.W.C.M. van der Meijs, burgemeester

Drs. P.C.M. van Elteren, gemeentesecretaris

Naar boven