Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde Wolfhezerweg 6b in Oosterbeek

Logo Renkum

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij van plan is om met toepassing van artikel 110a en volgende van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde van maximaal 51 dB vast te stellen voor de geluidbelasting op de gehele (noordoostelijke) gevel gelegen aan de Wolfhezerweg van de nieuw te bouwen woning aan de Wolfhezerweg 6b in Oosterbeek. Deze woning is voorzien tussen Wolfhezerweg 6 en 6a en achter Utrechtseweg 287. Vaststelling van de hogere grenswaarde voor geluid op de gevel van de nieuwe woning is noodzakelijk omdat uit onderzoek is gebleken dat niet voldaan kan worden aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB als gevolg van het wegverkeerslawaai van de Wolfhezerweg (N783).

 

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken, waaronder het akoestisch onderzoek, voor de woning aan de Wolfhezerweg 6b liggen met ingang van woensdag 22 juni 2016 voor zes weken ter inzage in het gemeentehuis, dus tot en met 2 augustus 2016. De stukken zijn ook in te zien op de gemeentelijke website: http://www.renkum.nl/bestemmingsplannen. Voor de woning aan de Wolfhezerweg 6b is tevens een ontwerpbestemmingsplan opgesteld; te weten ‘Wolfhezerweg 6b – Utrechtseweg 287, 2016’. In een aparte publicatie vindt u daarover meer informatie.

 

Tijdens de genoemde termijn kunnen belanghebbenden, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van Renkum. Schriftelijke zienswijzen richt u aan het college, Postbus 9100, 6860 HA Oosterbeek. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze vragen wij u op tijd, dat wil zeggen bij voorkeur minimaal een week voor afloop van de termijn, een afspraak te maken via het secretariaat van het team ROM op (026) 33 48 493.De ingebrachte zienswijzen worden meegewogen bij de opstelling van het definitieve besluit hogere grenswaarde.

Naar boven