Ontwerpbestemmingsplan Burgemeester Smitweg 40, bouw 1ste bedrijfswoning te Hazerswoude

Logo Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan de Rijn maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan “Burgemeester Smitweg 40” in Hazerswoude ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening,  juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, met ingang van donderdag 23 juni 2016 voor een periode van zes weken (tot en met woensdag 3 augustus 2016) voor een ieder ter inzage ligt.

Beschrijving

Het plangebied ligt aan de Burgemeester Smitweg 40 in de kern Hazerswoude-Dorp. Hazerswoude- Ten oosten van Hazerswoude-Dorp ligt, aansluitend aan de kern Boskoop, een groot sierteeltgebied. Dit sierteeltgebied maakt onderdeel uit van de Greenport regio Boskoop. Het plangebied ligt in dit sierteeltgebied op meer dan 2,5 km vanaf de dorpskern en op een paar honderd meter vanaf Boskoop. Rondom het perceel liggen diverse sierteeltbedrijven met bedrijfswoningen en burgerwoningen.

De grond is  kadastraal bekend: gemeente Hazerswoude, sectie K, nummer 227. Het bestemmingsplan wordt opgesteld in verband met de voorgenomen bouw van een eerste bedrijfswoning op het voornoemde kadastrale perceel.

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken, ligt van 23 juni 2016 tot en met 3 augustus 2016 ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0484.B150burgsmitweg40-ON01

Hoe kunt u een zienswijze indienen ?

In de periode van donderdag 23 juni tot en met 3 augustus 2016 kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. De schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Burgemeester Smitweg 40” (Hazerswoude). Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Office Management van de afdeling Ruimtelijke & Economische Ontwikkeling van de gemeente Alphen aan den Rijn op telefoonnummer 14 0172. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Naar boven