Gemeentelijke coördinatieregeling Vaststelling bestemmingsplan Kop van de Spoorzone en omgevingsvergunning voor bouw supermarkt

Logo Woudenberg

 

De gemeenteraad van Woudenberg heeft op 29 oktober 2015 besloten toepassing te geven aan de gemeentelijke coördinatieregeling ten behoeve van het project “Verplaatsing Hoogvliet binnen het bedrijventerrein Parallelweg”. Vanwege die coördinatie worden de hieronder vermelde besluiten gelijktijdig ter inzage gelegd.

Het college van burgemeester en wethouders is het coördinerend orgaan op grond van artikel 3.31 lid 3 Wro en artikel 3,32 in samenhang met artikel 3.30 lid 2 Wro. De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegd gezag voor het besluit inzake een omgevingsvergunning.

Het college van burgemeester en wethouders van Woudenberg maakt bekend dat;

1. De gemeenteraad op 26 mei 2016 het bestemmingsplan Kop van de Spoorzone gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied en betreft kort samengevat:

- Een supermarkt bestemming voor het perceel Parallelweg 1.

- Verwijdering van de aanduiding supermarkt en de vrijstelling ten behoeve van perifere (volumineuze) detailhandel op de locatie Parallelweg 22.

- Verplaatsing van de bestemming ten behoeve van buurtvereniging ’t Spoor.

- De wijzigingen betreffen kort samengevat: aanpassing van delen van de toelichting, wijziging artikel 4.2.1. lid c en het opnemen van een stukje groen bestemming in de maatschappelijke bestemming.

2. Het college op 15 juni 2016 heeft besloten een omgevingsvergunning nummer WHZ-Wabo-2016-1117 te verlenen. De omgevingsvergunning voorziet in de bouw van een supermarkt, het maken van een in-/uitrit op de Parallelweg en de activiteiten reclame en wijzigen op monument. Op de locatie Parallelweg 1, 3931 MS te Woudenberg.

 

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning, met de daarbij behorende stukken, liggen vanaf 22 juni 2016 tot en met 2 augustus 2016 ter inzage in het gemeentehuis van Woudenberg. De stukken zijn eveneens te raadplegen via de website van de gemeente Woudenberg; www.woudenberg.nl.

Het bestemmingsplan kan daarnaast worden ingezien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het bestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer: NL.IMRO.0351.BP2015Spoorzkop-vg01.

 

Beroep

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten (vastgestelde bestemmingsplan en verlening omgevingsvergunning) bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

U kunt alleen beroep instellen:

  • 1.

    gedurende de periode van terinzagelegging.

  • 2.

    als u belanghebbende bent en tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend.

  • 3.

    als u belanghebbende bent en tijdig een zienswijze tegen de ontwerp omgevingsvergunning bij burgemeester en wethouder heeft ingediend.

  • 4.

    als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad en/of het college in te dienen.

  • 5.

    als u belanghebbende bent en geen zienswijzen heeft ingediend en ook niet kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest, uitsluitend tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning

 

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking van de besluiten. Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.

Het besluit tot vaststelling treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

   

 

Naar boven