Bestemmingsplan ‘Binnenstad’

Logo Groningen

De gemeenteraad heeft op 8 juni 2016 het bestemmingsplan Binnenstad opnieuw vastgesteld.

Het plan is ten opzichte van het eerdere besluit van de gemeenteraad (26 november 2014), gewijzigd. Hiermee heeft de gemeenteraad gevolg gegeven aan de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 25 november 2015, nummer 201500648/1/R4. In deze tussenuitspraak heeft de Afdeling de gemeenteraad opgedragen een door de Afdeling geconstateerd gebrek in het bestemmingsplan (motivering horecaregeling ter plaatse van Kleine der A7) te herstellen.

De wijzigingen, die met het nieuwe besluit in het bestemmingsplan zijn aangebracht, houden onder meer een aangepaste regeling voor dit perceel in.

Het hernieuwd vastgestelde bestemmingsplan ligt met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 22 juni tot en met 4 augustus 2016 ter inzage bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1, op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur, van 14.00 tot 17.00 uur uitsluitend op afspraak.

Exemplaren van het vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn op

aanvraag tegen betaling op bovenvermeld adres verkrijgbaar.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien op gemeente.groningen.nl/projecten-en-bestemmingsplannen. U komt bij de pdf-bestanden (‘papieren versie’) van het plan door aanklikken van het bestemmingsplan onder ‘Actuele bestemmingsplannen’. U kunt hier tevens doorklikken naar de digitale bestemmingsplankaart. Het identificatienummer is NL.IMRO.0014.BP526Binnenstad-vg02. Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De digitale planbestanden zijn te vinden op plannen.groningen.nl/ro-online/plannen.

Van 22 juni tot en met 4 augustus 2016 kan een belanghebbende beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan uitsluitend worden ingesteld door een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de hernieuwde vaststelling ten opzichte het eerder vastgestelde bestemmingsplan zijn aangebracht. Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Gemeente Groningen, 22 juni 2016

Naar boven