Bekendmaking gedoogplicht tijdelijke werkterreinen dijkverbetering Veiligheid Zuidelijke Randmeren en Eem

Logo Utrecht

ONDERWERP

Om het achterland van de zuidelijke randmeren en de Eem te kunnen beschermen tegen mogelijke overstromingen is door het Waterschap Vallei en Veluwe het projectplan Veiligheid Zuidelijke Randmeren en Eem vastgesteld conform artikel 5.4 e.v. van de Waterwet. Op 21 mei 2014 is dit projectplan onherroepelijk geworden. Voor de uitvoering van de dijkverbetering is het noodzakelijk dat het waterschap tijdelijk gebruik kan maken van werkterreinen. Deze werkterreinen zijn op sommige locaties van de dijkverbetering gelegen op particulier eigendom. Het waterschap heeft met alle rechthebbenden overleg gevoerd en op een geval na is overeenstemming bereikt met de rechthebbenden. Het waterschap heeft op die werkterreinen waarover op 9 mei 2016 nog geen overeenstemming is bereikt, een gedoogplicht opgelegd op grond van artikel 5.24 Waterwet.

PROCEDURE

Gedeputeerde Staten van Utrecht treden op grond van de artikelen 5.8 en 5.12 van de Waterwet op als coördinerend bevoegd gezag voor deze dijkverbetering. Dit betekent onder meer dat zij alle besluiten die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van het projectplan coördineren, zo ook deze gedoogplichtbeschikking. Deze beschikkingen worden voorbereid met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en de projectprocedure van hoofdstuk 5, paragraaf 2 van de Waterwet. Daarnaast is de Crisis-en herstelwet van toepassing.

De ontwerp-gedoogplichtbeschikking met onderliggende stukken heeft ter inzage gelegen van 24 maart 2016 tot en met 9 mei 2016. Er zijn gedurende de inzageperiode geen zienswijzen ingebracht.

INZAGE

De gedoogplichtbeschikking met onderliggende stukken ligt van 23 juni 2016 tot en met 3 augustus 2016 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij:

  • de provincie Utrecht, in het provinciehuis, Archimedeslaan 6, Utrecht (melden bij de receptie);

  • Waterschap Vallei en Veluwe, Steenbokstraat 10, Apeldoorn;

  • de gemeente Bunschoten, afdeling Communicatie, Stadsspui 1, Bunschoten-Spakenburg;

Bovengenoemd stuk en deze bekendmaking staan ook op de website van het Waterschap Vallei en Veluwe www.vallei-veluwe.nl/werk-uitvoering/dijkverbetering/actueel/gedoogplicht-Waterwet.

BEROEP

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van terinzagelegging van 24 juni 2016 tot en met 4 augustus 2016 beroep aantekenen tegen de definitieve beschikking wanneer:

  • -

    zij tijdens de terinzagelegging van de ontwerp-gedoogplichtbeschikking een zienswijze hebben ingediend;

  • -

    zij redelijkerwijs niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingebracht.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voldoen aan de inhoudsvereisten zoals aangegeven in artikel 6.5 van de Algemene wet bestuursrecht. Het projectplan en de onderliggende besluiten vallen onder de Crisis- en herstelwet. Ingevolge deze wet en het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet dienen de beroepsgronden op straffe van niet-ontvankelijkheid in het beroepschrift te worden opgenomen en kunnen deze na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld..

Degene die beroep instelt, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen, indien sprake is van onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen. Als gedurende de beroepstermijn om een voorlopige voorziening is verzocht, wordt het besluit niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek tot voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

 

Naar boven