Gewijzigde vaststelling (ex artikel 6:19 Awb) bestemmingsplannen loswal e.o. en besluit hogere waarden, Kapelle en Reimerswaal

Logo Kapelle

Gezamenlijke bekendmaking gemeenten Kapelle en Reimerswaal met betrekking tot de middels een herstelbesluit gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen die beide gemeenten hebben opgesteld voor het planologisch regelen van de activiteiten op de Loswal Kaai 85 en het daar direct omliggende gebied, evenals de daarbij behorende geluidzone en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder.

Algemeen

Op 26 mei 2015 hebben de gemeenteraden van Kapelle en Reimerswaal de volgende bestemmingsplannen gewijzigd vastgesteld:

Gemeente Kapelle :

 

  • 1.

    bestemmingsplan “Loswal Kapelle” (NL.IMRO.0678.Loswal-vast);

  • 2.

    bestemmingsplan “1e herziening Buitengebied” (NL.IMRO.0678.buitengebiedHZ001-vast);

Gemeente Reimerswaal:

  • 1.

    bestemmingsplan “Loswal” (NL.IMRO.0703.BGRWBPLoswal-va01);

  • 2.

    bestemmingsplan “Buitengebied, 1e herziening” (NL.IMRO.0703.BGRWBP1H-va01);

  • 3.

    bestemmingsplan “Hansweert, 1e herziening” (NL.IMRO.0703.01HaBPKom1H-va01).

 

Burgemeester en wethouders van Reimerswaal hebben tevens op 29 april 2015 besloten tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder ten behoeve van de woningen aan de Tramperweg 6, Westelijke Kanaalweg 2 en Westelijke Kanaalweg 4 in Hansweert.

 

Tegen de besluiten tot vaststelling van de bestemmingsplannen en van hogere waarden is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en is voorlopige voorziening gevraagd aan de Voorzitter van genoemde Afdeling. De Voorzitter heeft op 30 november 2015 uitspraak gedaan op het verzoek om voorlopige voorziening en het bestemmingsplan “Loswal” en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder van de gemeente Reimerswaal voor een deel geschorst. De voorzieningenrechter heeft gesteld dat in het besluit tot vaststelling onvoldoende inzichtelijk is gemaakt op welke manier rekening is gehouden met het belang van een aanvaardbaar woon- en leefklimaat op het perceel Westelijke Kanaalweg 2. De ingestelde beroepen zijn nog niet behandeld door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Herstelbesluit

De uitspraak van de Voorzitter heeft aanleiding gegeven om de uitgevoerde geluidsonderzoeken opnieuw tegen het licht te houden. Daaruit is gebleken dat de geluidsbelasting op omliggende woningen naar beneden kan worden bijgesteld. De bestemmingsplannen en het besluit hogere waarden zijn daarop gecorrigeerd.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeenten Kapelle en Reimerswaal maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraden in hun vergaderingen van respectievelijk 10 mei 2016 en 31 mei 2016 middels een herstelbesluit de bestemmingsplannen:

 

Gemeente Kapelle :

  • 1.

    bestemmingsplan “Loswal Kapelle” (NL.IMRO.0678.Loswal-vsh1);

  • 2.

    bestemmingsplan “1e herziening Buitengebied” (NL.IMRO.0678.buitengebiedHZ001-vsh1);

Gemeente Reimerswaal:

  • 1.

    bestemmingsplan “Loswal” (NL.IMRO.0703.BGRWBPLoswal-va02);

  • 2.

    bestemmingsplan “Buitengebied, 1e herziening” (NL.IMRO.0703.BGRWBP1H-va02);

  • 3.

    bestemmingsplan “Hansweert, 1e herziening” (NL.IMRO.0703.01HaBPKom1H-va02);

 

opnieuw, gewijzigd, hebben vastgesteld.

 

Burgemeester en wethouders van Reimerswaal hebben tevens op 3 mei 2016 besloten tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder ten behoeve van de woning aan de Westelijke Kanaalweg 2 in Hansweert en tot intrekking van het besluit hogere waarden van 29 april 2015.

 

De plannen inzien

De herstelbesluiten en de opnieuw gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen liggen, gedurende 6 weken, met ingang van 16 juni 2016 tot en met 27 juli 2016, ter inzage.

 

U kunt de gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen van de gemeente Kapelle inzien:

  • 1.

    In het gemeentehuis te Kapelle bij Servicecentrum Kapelle, Kerkplein 1 in Kapelle. De plannen zijn tevens in pdf-formaat te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl via het pad Actueel > Bekendmakingen > Bestemmingsplan en via het pad Inwoner > Bouwen en Wonen > Bestemmingsplannen > gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Loswal. De volledige digitale versies van de gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen, met code NL.IMRO.0678.Loswal-vsh1’ en ‘NL.IMRO.0678.buitengebiedHZ001-vsh1’ zijn te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl;

 

U kunt de gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen van de gemeente Reimerswaal inzien:

  • 1.

    In het gemeentehuis te Kruiningen bij de balie, Oude Plein 1 in Kruiningen. De plannen zijn ook te raadplegen op de website van de gemeente Reimerswaal, www.reimerswaal.nl. U kiest aan de rechterzijde onder ‘Snel naar‘ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Hansweert of Buitengebied te klikken. De volledige digitale versies van de gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen, met code NL.IMRO.0703.BGRWBPLoswal-va02, NL.IMRO.0703.BGRWBP1H-va02 en NL.IMRO.0703.01HaBPKom1H-va02 zijn tevens te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl;

U kunt het besluit hogere waarden Wet geluidhinder van de gemeente Reimerswaal inzien:

  • 1.

    In het gemeentehuis te Kruiningen bij de balie, Oude Plein 1 in Kruiningen. Het besluit is ook te raadplegen op de website van de gemeente Reimerswaal, www.reimerswaal.nl. U kiest aan de rechterzijde onder ‘Snel naar‘ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Hansweert of Buitengebied te klikken.

 

Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

Tegen de door de gemeenteraden, met het herstelbesluit van respectievelijk 10 mei 2016 en 31 mei 2016, in de bestemmingsplannen aangebrachte wijzigingen en het besluit hogere waarden van burgemeester en wethouders van Reimerswaal van 3 mei 2016 kunnen belanghebbenden binnen de termijn van terinzagelegging schriftelijk een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In die brief vermeldt u uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent en waarom u het niet eens bent met dat besluit. U stuurt een kopie van dit besluit met het beroepschrift mee. U ondertekent de brief en stuurt deze naar het postadres van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

U kunt ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treden de herstelbesluiten van genoemde bestemmingsplannen in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn.

 

Het instellen van beroep schort de werking van het desbetreffende besluit niet op. Als het besluit voor u onherstelbare gevolgen heeft, kunt u, totdat op het beroep is beslist, een verzoek tot voorlopige voorziening doen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht).

 

Een eerder ingesteld beroep bij de Raad van State, dat is gericht tegen de vaststelling van genoemde bestemmingsplannen, heeft op grond van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht mede betrekking op onderhavige gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen.

 

Contactpersonen

Voor eventueel gewenste nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Uitterhoeve van de gemeente Kapelle of de heer Steenbergen van de gemeente Reimerswaal. Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 0113.

Kapelle/Kruiningen, 15 juni 2016

Burgemeester en wethouders van Kapelle en Reimerswaal

Naar boven