Vooraankondiging ruimtelijke ontwikkeling: (postzegel)bestemmingsplan ’Wilsveen 8’.

Logo Leidschendam-Voorburg

In overeenstemming met bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening maken Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg bekend dat zij voornemens zijn te starten met het maken van een nieuw (postzegel)bestemmingsplan voor het perceel “Wilsveen 8”.

Omschrijving plangebied

Het (postzegel)bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Wilsveen 8 te Leidschendam, kadastraal bekend als de gemeente Stompwijk, sectie D perceelnummer 1667 (gedeeltelijk). Het perceel ligt binnen het plangebied van het bestemmingsplan “Nieuwe Driemanspolder 2009”.

Aanleiding

De agrarische bedrijfsactiviteiten op het perceel Wilsveen 8 zijn beëindigd. De eigenaren van het perceel hebben de wens om een deel van de stallen en voorzieningen op het perceel te slopen en gebruik te maken van de ‘ruimte-voor-ruimte-regeling’. De gemeente is verzocht mee te werken met de bouw van twee zelfstandige woningen op het perceel. Hiervoor dient het gebruik van het perceel Wilsveen 8 gewijzigd te worden van een agrarische bestemming ten behoeve van de functie wonen. Het (postzegel)bestemmingsplan is het juridisch planologisch kader dat voorziet in de betreffende bestemmingswijziging.

Stukken ter inzage e.d. (artikel 1.3.1, tweede lid, Bro )

Deze kennisgeving is alleen bedoeld om kenbaar te maken dat het voornemen bestaat de vaststelling van het genoemde bestemmingsplan voor te bereiden. Er worden nog geen stukken betreffende dit voornemen ter inzage gelegd, er wordt nog geen gelegenheid geboden betreffende dit voornemen zienswijzen naar voren te brengen en er wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen betreffende dit voornemen. Zodra de procedure start informeren wij u daar over.

Vragen?

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw mr. R. Surie of een van de andere medewerkers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep ruimtelijke plannen via telefoonnummer 14 070.

 

Leidschendam-Voorburg 22 juni 2016

Naar boven