Ontwerp bestemmingsplan 1e Wijziging Amstelveen Zuid-Oost 2015, Groenelaan 3-5 (ontwerp)

Logo Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, in g evolge het bepaalde in art. 3. 9a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat in procedure wordt ge bracht het ontwerp b e stemmingsplan 1 e Wijziging Amstelveen Zuid-Oost 2015, Groenelaan 3-5 (IDN: NL.IMRO.0362.13A-OW01).

Op de locatie Groenelaan 3 en 5 staan twee kantoorpanden die momenteel, sinds enige tijd leegstaan. De voormalige eigenaren zagen geen heil in de verdere verhuur van de kantoorpanden. De huidige eigenaar is voornemens de twee kantoorgebouwen te amoveren en te vervangen door twee appartementsgebouwen. In totaal zullen 134 appartementen worden gerealiseerd, verdeeld over 2 appartementsgebouwen van ieder 7 verdiepingen. Inclusief de gebouwde parkeervoorziening (parkeergarage op de begane grondlaag van de twee appartementsgebouwen) zullen beide gebouwen bestaan uit 8 bouwlagen.

Het plangebied is gesitueerd in het zuidoosten van de bebouwde kom van Amstelveen. Op basis van het geldende bestemmingsplan Amstelveen Zuid-Oost 2015 gelden voor het plangebied de bestemmingen ‘Groen, Kantoor, Verkeer-Verblijfsgebied en Water’. Tevens is in het geldende bestemmingsplan een Wijzigingsbevoegdheid opgenomen, welke het mogelijk maakt om de voor het plangebied geldende bestemmingen te wijzigen naar Woongebied. Het voorliggende wijzigingsplan voorziet concreet in de beoogde bestemmingen ‘Wonen, Verkeer-Verblijfsgebied, Groen en Water’ en geeft hiermee invulling aan deze Wijzigingsbevoegdheid.

 

Het project past binnen de beleidslijnen van de gemeente, te weten: het toevoegen van woningen op deze locatie. Met het oog hierop en gezien het overaanbod van kantoorruimten (ook in Amstelveen) en de ligging naast Groenelaan 1 (een perceel dat onlangs is getransformeerd naar 'Wonen', 'Verkeer-Verblijfsgebied' en 'Groen'), kan voorliggend, beoogde plan worden gezien als een wenselijke ontwikkeling.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Tevens is sprake van een ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit voorliggend bouwplan en heeft betrekking op het overschrijden van de voorkeursgrenswaarden als gevolg van het wegverkeerslawaai de Beneluxbaan, de Groenelaan, de Laan Langerhuize en de Rijksweg A9. Voor een uitgebreid overzicht wordt verwezen naar het akoestische onderzoek 'Woontorens Groenelaan 3 en 5 te Amstelveen, onderzoek geluidsbelasting vanwege wegverkeer', die op 25 februari 2016 is opgesteld door het bureau M+P raadgevende ingenieurs met rapportnummer: M+P.ABH.15.01.1, Revisie 0. Het rapport is als bijlage bij het wijzigingsplan gevoegd.

Ter informatie

Het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende verbeelding (plankaart), planregels, toelichting en bijlagen liggen van 16 juni 2016 gedurende zes (6) weken voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • Bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • Via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder 'wonen en leven' - 'bestemmingsplannen en structuurvisies' - 'welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding' - 'de bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen in afwijking van het bestemmingsplan die op dit moment ter inzage liggen';

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl, link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.13A-OW01

Crisis- en herstelwet

Op grond van artikel 11 van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet, eerste tranche (Stb 2010, 289), wordt vermeld dat afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Hiernaast dienen de beroepsgronden in het beroepschrift worden opgenomen en kunnen beroepsgronden na de beroepstermijn van zes weken niet meer worden aangevuld. U wordt verzocht in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze betreffende het ontwerp bestemmingsplan schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 4, 1180 BA Amstelveen) kenbaar maken. De zienswijzen kunnen tevens via de gemeentelijke website worden ingediend, via de link http://ro0362.ropubliceer.nl/. Vervolgens selecteert u het betreffende ruimtelijke plan uit de lijst en kiest u de optie 'reageren'. Zienswijzen kunnen naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Naar boven