BEKENDMAKING

Logo Capelle aan den IJssel

Vooraankondiging opstellen bestemmingsplan

Ter voldoening aan artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) delen burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel mee dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de locatie Rubenssingel. Deze locatie is gelegen in de Schildersbuurt tussen de Paulus Potterlaan, Rubenssingel en het Schilderspad.

Nieuw bestemmingsplan

Het uitgangspunt voor het nieuwe bestemmingsplan voor deze locatie is het mogelijk maken van 20 koopwoningen via ‘zelfbouw’.

Om dit mogelijk te gaan maken heeft de gemeenteraad op 14 maart 2016 zowel de Gebiedsvisie Centraal Capelle (deze locatie maakt daar een onderdeel van uit) als het Gebiedspaspoort Rubenssingel vastgesteld.

Op basis van de inhoud van deze 2 documenten wordt het nieuwe bestemmingsplan opgesteld.

Reageren op het voornemen (artikel 1.3.1 , lid 2 Bro).

Er wordt nu geen gelegenheid geboden om zienswijzen of reacties over dit voornemen naar voren te brengen. Ook worden er geen stukken ter visie gelegd. Tot slot is het op dit moment niet mogelijk voor onafhankelijke instanties om advies uit te brengen over het voornemen.

Verdere procedure nieuw bestemmingsplan

Wanneer het ontwerpbestemmingsplan gereed is, wordt deze ter inzage gelegd. Het plan is dan tevens in te zien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Een ieder kan dan zijn eventuele reacties (=zienswijzen) op dit ontwerp bij de gemeenteraad naar voren brengen. De kennisgeving van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan wordt vooraf gepubliceerd in de IJssel- en Lekstreek, de Staatscourant en op www.capelleaandenijssel.nl.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de heer M.C. Engelaar van de afdeling Stadsontwikkeling, op telefoonnummer (010) 2848713 of per e-mail m.c.engelaar@capelleaandenijssel.nl.

Capelle aan den IJssel, 15 juni 2016.

Naar boven