Ter inzage legging ontwerpuitwerkingsplan Vinckebuurt

Logo Uithoorn

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat zij het voornemen hebben om voor een aantal deelgebieden van het woningbouwproject de Vinckebuurt een uitwerkingsplan vast te stellen.

Toelichting

Om het woningbouwproject Vinckebuurt te kunnen ontwikkelen, heeft de raad op 17 oktober 2013 het bestemmingsplan Vinckebuurt vastgesteld. Op grond van dit bestemmingsplan zijn voor de eerste fasen van het woongebied inmiddels omgevingsvergunningen verleend. Deze delen zullen de komende jaren worden ontwikkeld. Gelet op de gefaseerde ontwikkeling en uitvoering van het woongebied zijn in het bestemmingsplan enkele delen van een zogenoemde ‘uit te werken bestemming’ voorzien. Hiervoor geldt dat het college eerst nog een uitwerkingsplan dient vast te stellen, waarin de beoogde ontwikkeling planologisch wordt vastgelegd. Het ontwerpuitwerkingsplan sluit aan bij het stedenbouwkundig plan dat voor de Vinckebuurt is vastgesteld. Binnen dit uitwerkingsplan wordt de nieuwbouw van de voorgestane woningbouw planologisch mogelijk gemaakt.

Ter inzage

Het ontwerpuitwerkingsplan Vinckebuurt met planidentificatienummer NL.IMRO.0451.uwvinckebuurt-OW01 ligt van 16 juni 2016 tot en met 27 juli 2016 ter inzage. Het ontwerpuitwerkingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast ligt het ontwerpuitwerkingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 te Uithoorn gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

Indienen zienswijze

Binnen deze termijn van zes weken kunnen belanghebbenden tegen dit ontwerpuitwerkingsplan zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 8, 1420 AA Uithoorn. Het college zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het uitwerkingsplan.

 

Uithoorn, 15 juni 2016

Naar boven