Vastgesteld bestemmingsplan Damwâld - Koekoeksblom

Logo Dantumadiel

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 31 mei 2016 het bestemmingsplan “Damwâld - Koekoeksblom” gewijzigd heeft vastgesteld. De wijziging betreft het bij recht mogelijk maken van de bouw van bijgebouwen voor de voorgevelrooilijn.

 

Het ontwerp-bestemmingsplan heeft gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegen. Naar aanleiding hiervan zijn geen zienswijzen ingediend.

 

Het besluit van de raad, het vastgestelde bestemmingsplan “Damwâld - Koekoeksblom” en aanvullende stukken liggen met ingang van de dag na 15 juni 2016, zes weken bij het KlantKontaktSintrum ter inzage. De ter inzage liggende stukken zijn ook te raadplegen via de website www.dantumadiel.eu (onder digitale dienstverlening, plannen ter inzage) en via www.ruimtelijkeplannen.nl. De directe link met IMRO codering van het bestemmingsplan is:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/webroo/ roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1891.bpDWkoekoeksblom-0401.

 

Het besluit is voorbereid met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Dit betekent dat een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd beroep kan instellen. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Omdat het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld kan door een ieder ook beroep worden ingesteld tegen de wijziging die na het ter inzage leggen van het ontwerp-bestemmingsplan is aangebracht.

 

Binnen de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, in combinatie met een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een raadsbesluit ten aanzien van de vaststelling van een bestemmingsplan treedt ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt een vaststellingsbesluit van een bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Damwâld,15 juni 2016

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel,

drs. K.S. Heldoorn, burgemeester

E. Wagenaar, loco-secretaris.

Naar boven