Vaststelling bestemmingsplan Food Center Amsterdam (2e Herstelbesluit)

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend: De gemeenteraad van Amsterdam heeft op 1 juni 2016 het bestemmingsplan Food Center Amsterdam (2e Herstelbesluit) vastgesteld en heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Bestemmingsplan

Het plangebied wordt globaal begrensd door het Westelijk Marktkanaal aan de westzijde, Vredenhofpad en de Van Slingelandtstraat aan de noordzijde, het Oostelijk Marktkanaal aan de oostzijde en de Jan van Galenstraat aan de zuidzijde. Het bestemmingsplan biedt het juridisch planologisch kader voor de herontwikkeling van het Food Center-terrein, dat globaal betrekking heeft op verdichting en modernisering van het bedrijventerrein en de realisatie van een woonwijk.

Bestuurlijke lus

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft bij tussenuitspraak van 17 december 2014 de gemeenteraad opgedragen om te verduidelijken wat wordt verstaan onder “voldoende parkeergelegenheid in de uitwerkingsregels in het bestemmingsplan Food Center Amsterdam, zonder dat daarbij toepassing hoeft te worden gegeven aan afdeling 3.4. van de Awb (bestuurlijke lus). De gemeenteraad heeft de gebreken op 1 april 2015 hersteld door in het bestemmingsplan minimumparkeernormen op te nemen (1e herstelbesluit). Tegen dit besluit is beroep ingesteld. Nader overleg en onderzoek naar de hoogte van de parkeernormen en naar de locatie van het parkeren op het toekomstige bedrijvendeel heeft aanleiding gegeven om de parkeernormen voor het bedrijvendeel uit het bestemmingsplan van 1 april 2015 te vervangen door andere parkeernormen.

Wijzigingen ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan

Met het besluit van 1 juni 2016 wordt het bestemmingsplan Food Center Amsterdam, in navolging van de uitspraak van de Afdeling opnieuw gewijzigd. Voor een overzicht van de wijzigingen ten op zichte van het besluit van 1 april 2015 wordt verwezen naar de Nota van Wijzigingen bestemmingsplan Food Center Amsterdam (2e Herstelbesluit) die als bijlage bij het raadsbesluit is gevoegd en daarvan onderdeel uitmaakt.

Ter inzage

Het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt vanaf 16 juni  2016 gedurende onderstaande beroepstermijn ter inzage op het volgende adres:  Stadsdeelkantoor West, Bos en Lommerplein 250, Amsterdam. Het stadsloket is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.

Het planidentificatienummer (ID) van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0363.E1204BPSTD-VG03.

Het bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Belanghebbenden kunnen vanaf 17 juni 2016  gedurende zes weken tegen de aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Degenen die al eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 28 januari 2014 en van 1 april 2015 hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl 

Crisis en herstelwet

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen, en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, danwel via het bovengenoemde digitaal loket. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 15 juni 2016

burgemeester en wethouders,

mr. A.H.P. van Gils

secretaris

mr. E.E. van der Laan

burgemeester

 

Naar boven