Wijzigingsplan en besluit hogere grenswaarde Langstraat 2 te Reek

Logo Landerd

Burgemeester en wethouders van Landerd maken bekend dat zij het wijzigingsplan “Langstraat 2” en een besluit hogere grenswaarde hebben vastgesteld.

Wijzigingsplan

In het geldend bestemmingsplan Buitengebied is de woonboerderij aan de Langstraat 2 te Reek bestemd voor ‘Wonen’, waarbij slechts één woning per bestemmingsvlak is toegestaan. Het wijzigingsplan maakt de splitsing van de woonboerderij in twee woningen mogelijk.

Besluit hogere grenswaarde

In het kader van dit plan is een akoestisch onderzoek uitgevoerd, waaruit blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB(A) wordt overschreden. Het college van burgemeester en wethouders kan op grond van artikel 110a Wet geluidhinder een hogere waarde vaststellen. Zij kan dit doen als de geluidbelasting op de gevels meer is dan 48 dB(A) en niet meer dan 53 dB(A). In dit geval heeft het college van burgemeester en wethouders van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

Inzage

Het wijzigingsplan ‘Langstraat 2’ en het besluit hogere grenswaarden liggen met ingang van 21 juni 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage.

Het plan kan uitsluitend op afspraak worden ingezien tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis. Voor een toelichting of voor eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt met mevrouw mr. T.I. van Term (telefoonnummer: 0486-458193).

Beroep

Gedurende de termijn dat bovengenoemde besluiten ter inzage liggen, kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan ‘Langstraat 2’.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • degenen die op grond van artikel 3.8 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpwijzigingsplan;

  • iedere belanghebbende voor zover het beroep betrekking heeft op wijzigingen die zijn aangebracht bij de vaststelling van het wijzigingsplan;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet tot het indienen van een zienswijze in staat geweest te zijn.

Gedurende bovengenoemde periode kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn.

Indien binnen de beroepstermijn, naast het indienen van een beroep, een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit tot goedkeuring niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Naar boven