Ontwerpbestemmingsplan “Herinvulling De Wissel (plandeel Beukenlaan) te Beetsterzwaag” en ontwerpbeschikking “omgevingsvergunning Dierenplein middenterrein De Wissel”

Logo Opsterland

********************************************************************************************************************

Wat ligt er ter inzage en voor wie en wanneer

Met ingang van vrijdag 17 juni 2016 ligt gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan “Herinvulling De Wissel (plandeel Beukenlaan) te Beetsterzwaag” (plannummer NL.IMRO.0086.02BPDeWisselBL-0201) voor een ieder ter inzage.

Voorts ligt, ingevolge het coördinatiebesluit van de gemeenteraad van 14 december 2015, de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van de twee gebouwen voor de kinderboerderij behorende bij de zorginstelling in dezelfde periode voor een ieder ter inzage. De aanvraag om de vergunning is gedateerd op 19 april 2016.

U kunt het digitale ontwerpbestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad “Een plan bekijken”, vervolgens klikt u op “bestemmingsplannen” waarna u de mogelijkheid heeft om het plan op te roepen via het invullen van de locatie of het planid.

Daarnaast is een afdruk van het digitale ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning met bijbehorende stukken in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag. Het digitale ontwerpbestemmingsplan is eveneens te raadplegen op www.opsterland.nl door middel van een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl.

Strekking van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een deel van het woon-zorgcomplex De Wissel in Beetsterzwaag. Een groot deel van de bebouwing van dit complex voldoet niet meer aan de eisen van de hedendaagse zorg. De nieuwe visie op de zorg vraagt om een hoogwaardiger zorgaanbod, met moderne en overzichtelijke woon-zorggebouwen. In navolging op de herontwikkeling van het terrein ten oosten van de Freulesingel is het de bedoeling om op het terrein ten westen van de Freulesingel enkele gebouwen te slopen en nieuwbouw te realiseren.

In de nieuwe inrichting wijkt de situering van de gebouwen en de voorgestelde bouwhoogte op enkele plaatsen af van de geldende beheersverordening. Om de ontwikkeling juridisch-planologisch toch te kunnen regelen, is het opstellen van een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk. Om deze reden wordt voor de locatie een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Strekking van de omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de bouw van twee gebouwen aan het dierenplein, gelegen de achterzijde van het voorterrein van De Wissel. De gebouwen zijn bedoeld voor het stallen van de dieren en voor dagbesteding en staan ten dienste van het woon-zorgcomplex.

Reageren?

Gedurende de termijn van ter inzageligging, kan een ieder:

  • -

    Schriftelijk zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunningkenbaar maken bij de gemeenteraad van Opsterland, postbus 10.000, 9244 ZP Beetsterzwaag;

  • -

    Mondeling een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning bij de afdeling Ontwikkeling. U kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat Ruimtelijke Plannen, tel. 0512-386340.

Daarnaast kan bij de medewerkers van de afdeling Ontwikkeling nadere informatie worden verkregen over de inhoud en achtergronden van het genoemde ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbeschikking.

Informatieavond

Op donderdag 30 juni a.s. kunt u van 19:00 tot 21:00 uur voor nadere informatie en inzage in de stukken terecht in Zalencentrum De Buorskip, Vlaslaan 26 te Beetsterzwaag. Op deze avond zijn medewerkers van Talant, de architect, de landschappelijk adviseur, de adviseur ruimtelijke ordening en vertegenwoordiging van de gemeente aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Er is geen plenaire presentatie, u kunt vrij inlopen en uw vragen stellen. Op deze avond kunnen geen formele zienswijzen worden ingediend.

 

Beetsterzwaag, 15 juni 2016.

Burgemeester en wethouders van Opsterland.

Naar boven