Herstelbesluit bestemmingsplan Koninginnebuurt, partiële herziening 2014

Logo Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken bekend dat de gemeenteraad van Haarlem op 26 mei 2016 het bestemmingsplan Koninginnebuurt, partiële herziening 2014’ opnieuw gewijzigd heeft vastgesteld.

Uitspraak Raad van State

Dit herstelbesluit volgt uit de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 3 februari 2016. De Raad van State heeft de gemeente opgedragen het bestemmingsplan op de volgende twee punten aan te passen.

  • 1.

    In het bestemmingsplan moet in de regels het begrip ‘nokrichting’ worden toegevoegd aan artikel 1.23 van de begripsomschrijving

  • 2.

    In artikel 21.2 onder g. moet worden toegevoegd dat het gebruik van bestaande dakterrassen op de Orde-1 aan- en uitbouwen mag worden voortgezet.

Het plan wordt voorzien van het aangepaste identificatienummer NL.IMRO.0392.BP4120011–va04

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen met ingang van de dag na deze publicatie worden geraadpleegd:

  • Bij de afdeling Dienstverlening, publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. De publiekshal is op werkdagen open van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Koninginnebuurt, partiële herziening 2014 kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; de gronden van het beroep. Verder dient zo mogelijk een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te worden overgelegd.

Diegene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Een verzoek om voorlopige voorziening dat binnen de beroepstermijn is ingediend schort de werking van het besluit op tot dat op het verzoek is beslist. Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor nadere informatie over deze procedure(s) kunt u zich wenden tot de Raad van State (telefoon 070 – 426 44 26).

Een eerder ingesteld beroep, dat is gericht tegen het raadsbesluit van 21 mei 2015 om het bestemmingsplan Koninginnebuurt, partiële herziening 2014 vast te stellen, heeft op grond van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht mede betrekking op het raadsbesluit van 26 november 2015.

Het vaststellingsbesluit van 21 mei 2015 is reeds in werking getreden. Het raadsbesluit van 21 mei 2016 treedt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening daags na afloop van de beroepstermijn in werking.

Naar boven