Verordening tot wijziging van de Verordening op de geldelijke bijdragen praktijkopleidingen

De ledenvergadering van de Nederlandse beroepsorganisatie van accountants,

Gelet op de artikelen 5, eerste lid, 19, tweede lid, onderdeel j en 47, tweede lid, aanhef en onderdeel e, van de Wet op het accountantsberoep;

Stelt de volgende verordening vast:

ARTIKEL I

De Verordening op de geldelijke bijdragen praktijkopleidingen wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

1. De definitie van ‘rapportage’ komt te luiden:

rapportage:

een rapportage als bedoeld in artikel 12, tweede lid van de Verordening op de praktijkopleidingen;

2. Na de definitie van ‘rapportage’ wordt een definitie ingevoegd welke komt te luiden:

referaat:

een door de trainee in het derde praktijkopleidingsjaar te houden mondelinge presentatie over een daaraan door de trainee ten grondslag gelegde casusbeschrijving:

B

In artikel 2, eerste lid wordt ‘€ 825,–’ vervangen door: € 830,–.

C

In artikel 3, tweede lid wordt ‘€ 500,–’ vervangen door: € 505,–.

D

Artikel 4 komt te luiden:

Artikel 4

Trainees zijn voor de afname van het mondeling examen, bedoeld in artikel 15 van de Verordening op de praktijkopleidingen, een bedrag van € 580,– verschuldigd.

E

Artikel 5 komt te luiden:

Artikel 5

Trainees zijn voor het afleggen van een aanvullende toets als bedoeld in artikel 11 van de Verordening op de praktijkopleidingen een bedrag van € 505,– verschuldigd.

F

Artikel 7 komt te luiden:

Artikel 7

  • 1. Trainees die voor hun praktijkopleiding gebruikmaken van het NBA-stagebureau, zijn voor beoordeling van een rapportage een bedrag van € 230,– per beoordeelde rapportage verschuldigd.

  • 2. Trainees die voor hun praktijkopleiding gebruikmaken van het NBA-stagebureau zijn voor de beoordeling van een verzoek tot toelating tot het examen als bedoeld in artikel 20 van de Verordening op de praktijkopleidingen een bedrag van € 230,– verschuldigd.

  • 3. Indien een trainee voor zijn praktijkopleiding gebruikmaakt van het NBA-stagebureau en dit stagebureau ter uitvoering van de praktijkopleiding een intervisiegesprek afneemt, is de trainee voor de afname van dat gesprek een bedrag van € 230,– verschuldigd.

  • 4. Indien een trainee voor zijn praktijkopleiding gebruikmaakt van het NBA-stagebureau en dit stagebureau ter uitvoering van de praktijkopleiding een bedrijfsbezoek laat afleggen door de beoordelaar, dan is de trainee voor het afleggen van het bedrijfsbezoek een bedrag van € 230,– verschuldigd.

  • 5. Indien van een trainee een referaat wordt afgenomen door het NBA-stagebureau, dan is de trainee voor het afnemen van dat referaat een bedrag van € 950,– verschuldigd.

  • 6. Trainees die door het NBA-stagebureau worden begeleid bij het schrijven van een afstudeerscriptie zijn hiervoor een bedrag van € 2.460,– verschuldigd.

ARTIKEL II

Deze verordening treedt in werking op 1 januari 2017 met uitzondering van artikel I, onderdeel A, tweede lid en artikel I, onderdeel F, welke in werking treden op 1 juli 2016.

Goedgekeurd bij besluit van de minister van Financiën van 13 juni 2016, nr. 2016-0000076786.

Naar boven