Ontwerpbestemmingsplan “Noorderhaven, veld 18”, gemeente Zutphen

Logo Zutphen

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 16 juni 2016 bij het loket van de gemeente Zutphen, 's Gravenhof 2, voor een ieder gedurende zes weken ter inzage ligt:

Bestemmingsplan “ Noorderhaven, veld 18

Binnen het moederplan Noorderhaven is de bouw van woningen en een appartemententoren (op

basis van een uitwerkingsplan) mogelijk. Het stedenbouwkundig plan dat aan het moederplan ten

grondslag lag is echter gewijzigd. De beoogde woontoren is verplaatst om een betere

stedenbouwkundige invulling aan de locatie te kunnen geven. Daardoor kan een deel van het

beoogde stedenbouwkundig plan voor veld 18-19 niet op basis van de uitwerkingsregels worden gerealiseerd, maar dient een bestemmingsplanherziening plaats te vinden voor veld 18. Het plan voorziet in de bouw van max. 50 woningen.

Plangebied

Aan de noordzijde wordt het plangebied van veld 18 begrensd door (de geplande) woningbouw binnen veld 19. Dit gedeelte van veld 19 grenst aan de Dreef (met aan de overzijde kantoren). Aan de noordoostzijde wordt veld 18 begrensd door de Overweg. De spoorovergang ter plekke is afgesloten. Aan de zuidzijde van veld 18 ligt het spoor.

Z ienswijzen

Een ieder kan op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende de termijn van terinzagelegging, van16 juni 2016 tot en met 27 juli 2016, schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het bovengenoemde bestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad, Postbus 41, 7200 AA Zutphen, onder vermelding van zaaknummer 83250. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de afdeling Klantcontact, telefoonnummer 14 0575.

Plan inzien

Het ontwerpbestemmingsplan “Noorderhaven, veld 18” kunt u inzien in het stadhuis, bij het Loket, ’s Gravenhof 2 te Zutphen. Het plan is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen, www.zutphen.nl/plannenterinzage. Ook is het bestemmingsplan te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor de volgende link gebruiken:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0301.bp0214Veld18-on01

 

De bestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen via de link:http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0301/NL.IMRO.0301.bp0214Veld18-on01

 

Zutphen, 15 juni 2016

Burgemeester en wethouders van Zutphen

Naar boven