Kennisgeving op grond artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en de inspraakverordening, Voorontwerpbestemmingsplan Blokhoeve Zuid-West te Nieuwegein.

Logo Nieuwegein

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwegein maken overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat het voornemen bestaat om een bestemmingsplan als bedoeld in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor te bereiden voor het plangebied Blokhoeve Zuid-West. Hiervoor is een voorontwerpbestemmingsplan Blokhoeve Zuid-West opgesteld.

 

Het voorontwerpbestemmingsplan regelt het laatste deel om een actueel planologisch juridisch regime te verkrijgen voor de hele wijk Blokhoeve. De betreffende bedrijven in het plangebied hebben een actueel kader om hun bedrijvigheid uit te oefenen. Het bestemmingplan maakt ook initiatieven mogelijk voor onder meer woningbouw, horeca-uitbreiding, een gemakswinkel en een overdekt stadspark mogelijk. 

 

Overeenkomstig artikel 1.3.1, tweede lid, van het Bro delen wij u mee dat op grond van de inspraakverordening inspraak wordt toegepast op het voorontwerpbestemmingsplan Blokhoeve Zuid-West. Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 16 juni tot en met 29 juni 2016voor een ieder ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder een inspraakreactie indienen.

 

Inzage van bovengenoemde stukken is mogelijk bij de receptie van het stadshuis, Stadsplein 1 te Nieuwegein. Daarnaast kunnen de bestemmingsplannen worden ingezien op www.ruimtelijkeplannen.nl met planid: NL.IMRO.0356.BPBH2015HER002-VO01 en op de gemeentelijke website www.nieuwegein.nl/inzienruimtelijkeplannen .

 

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een inspraakreactie tegen het voorontwerpbestemmingsplan indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein:

schriftelijk, Postbus 1, 3430 AA Nieuwegein, onder vermelding van inspraakreactie voorontwerpbestemmingsplan Blokhoeve Zuid-West;

of

mondeling op afspraak bij de heer R. van Schaik, telefoonnummer (030) 607 14 37;

of

digitaal met het formulier “Inspraak ruimtelijk plan(nen)”, www.nieuwegein.nl/inspraakruimtelijkeplannen

Nadat het inspraaktraject en het vooroverleg zoals genoemd in artikel 3.1.1. Besluit Ruimtelijke Ordening zijn afgerond, zal het ontwerpbestemmingsplan worden opgesteld en met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure ter inzage worden gelegd. Vanaf dat moment kan een ieder zienswijzen indienen. Deze terinzagelegging wordt vooraf aangekondigd in het Gemeenteblad en in de Staatscourant

Naar boven