Rectificatie publicatie gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Horizon-/Regiocollege Karekietpark 2015“

Logo Purmerend

De kennisgeving zoals die op 9 juni jl. is gepubliceerd, met nr. 29832, bevatte deels een foutieve tekst voor wat betreft de rechtsmiddelen. Hieronder is de volledige, juiste tekst opgenomen.

 

 

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat, naar aanleiding van een uitspraak van de voorzieningenrechter van de Raad van State van 19 februari 2016, de gemeenteraad van Purmerend op 26 mei 2016 het bestemmingsplan “Horizon-/Regiocollege Karekietpark 2015“ gewijzigd c.q. opnieuw heeft vastgesteld.

Zakelijke inhoud

Reeds eerder, op 1 oktober 2015, heeft de gemeenteraad dit bestemmingsplan vastgesteld. Tegen dit besluit is door een aantal belanghebbenden beroep aangetekend en een verzoek om voorlopige voorziening ingediend. De voorzieningenrechter heeft het vaststellingsbesluit geschorst. In het nu vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan (ID-code NL.IMRO.0439.BPHORIZON2015-va03) is de motivering aangevuld en zijn enkele ondergeschikte technische aanpassingen doorgevoerd. De voorgenomen ontwikkeling (de bouw van een scholencampus voor twee regionale opleidingscentra (ROC’s) op een gedeelte van het Karekietpark, Prof. Mr. J.P. Oudlaan in Overwhere) wordt er niet door veranderd. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. Bij het plan is geen exploitatieplan vastgesteld

Rechtsmiddelen

Het besluit ligt met ingang van 10 juni tot en met 21 juli 2016 ter inzage in de centrale hal van het stadhuis, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het bestemmingsplan is eveneens te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.purmerend.nl/bestemmingsplannen.

Degenen die reeds beroep hebben ingesteld behoeven dat niet opnieuw te doen. Hun beroep tegen het oorspronkelijke vaststellingsbesluit geldt als gericht tegen het gewijzigd vastgestelde besluit. Degenen die geen beroep hebben ingesteld en die bezwaren hebben tegen de wijzigingen kunnen binnen zes weken na bekendmaking beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ook kan digitaal beroep ingesteld worden bij genoemd beroepsorgaan via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

De bij uitspraak van 19 februari 2016 uitgesproken schorsing geldt ook voor het gewijzigde vaststellingsbesluit. Er behoeft dus geen nieuw verzoek om een voorlopige voorziening in te worden ingediend.

 

Naar boven