Bestemmingsplan ‘Hoofdstation Groningen’

Logo Groningen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoofdstation Groningen’ met ingang van 16 juni 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoofdstation Groningen’ heeft betrekking op het Hoofdstation en het bijbehorende spooremplacement en heeft als doel de maatregelen uit het project Groningen Spoorzone mogelijk te maken. Deze maatregelen houden onder meer in het doortrekken van regionale spoorlijnen, aanpassing van perrons, de aanleg van een reizigers- en een fietstunnel, een zuidelijke stationsingang, een ondergrondse fietsenstalling, een busonderdoorgang nabij de Achterweg / Viaductstraat (PostNL-locatie) en zes bushaltes bij de nieuwe zuidentree. Het bestemmingsplan voorziet tevens in een conserverende bestemming voor omliggende (kantoor)bebouwing westelijk van het station (KPN-borg, Cascadecomplex, De Regentes).

Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Inzage bestemmingsplan en informatie

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen van 16 juni tot en met 27 juli 2016 worden ingezien bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1, op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur, van 14.00 tot 17.00 uur uitsluitend op afspraak. Op dit adres zijn exemplaren van het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken op aanvraag tegen betaling verkrijgbaar.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en gemeente.groningen.nl/projecten-en-bestemmingsplannen. Het identificatienummer is NL.IMRO.0014.BP552HfdstationGro-ow01. De digitale planbestanden zijn te vinden op plannen.groningen.nl/ro-online/plannen.

Voorts wordt op dinsdag 28 juni 2016 een inloopbijeenkomst gehouden waar informatie zal worden gegeven en vragen kunnen worden gesteld over het ontwerpbestemmingsplan, de gevolgen van de aankoop van de PostNL-locatie en het project Groningen Spoorzone. Deze openbare bijeenkomst vindt plaats in de Puddingfabriek, Viaductstraat 3-4, Groningen, en begint om 19.30 uur.

Indiening zienswijzen

Vanaf 16 juni tot en met 27 juli 2016 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd naar Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, Postbus 7081, 9701 JB Groningen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, tel. (050) 367 8255.

Het is tevens mogelijk een zienswijze online in te dienen. Dat kan via de website gemeente.groningen.nl/actuele-bestemmingsplannen door gebruik te maken van het formulier dat u vindt onder ‘online zienswijze indienen’ bij het bestemmingsplan of bij raadpleging van het plan op de digitale bestemmingsplankaart.

Gemeente Groningen, 1 5 juni 201 6

Naar boven