Ontwerpuitwerkingsplan “Laak 3 Vathorst”en Ontwerpbesluit hogere grenswaarden spoorweg- en wegverkeerslawaai

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke

ordening, van donderdag 16 juni 2016 tot en met woensdag 27 juli 2016 het Ontwerpuitwerkingsplan

“Laak 3 Vathorst” voor een ieder ter inzage ligt.

Voor de in het Ontwerpuitwerkingsplan geprojecteerde woningen moeten zogeheten hogere grenswaarden Wet geluidhinder (Wgh) worden vastgesteld. Tegelijk met het ontwerpuitwerkingsplan ligt ook het daarop betrekking hebbende ontwerpbesluit ter inzage overeenkomstig artikel 110a Wet geluidhinder.

Inhoud van het Ontwerpuitwerkingsplan

Laak 3 ligt in het uiterste noordoosten van de wijk Vathorst vlakbij het NS-station. Het gebied wordt begrensd door de spoorlijn Amersfoort-Zwolle, de A28 en de bestaande woonbebouwing van Laak 1.

Laak 3 ligt nu nog grotendeels braak. In de afgelopen jaren is het gebied voor een aantal initiatieven in beeld geweest, maar het is tot voor kort nooit tot een concrete invulling gekomen. Inmiddels is wel gestart met de bouw van een turnhal centraal in het gebied van Laak 3.

Het Ontwerpuitwerkingsplan Laak 3 Vathorst omvat het planologisch-juridische kader voor de inrichting van de rest van Laak 3. Er komen nog 75-100 (grachten)woningen, een kerk, maatschappelijke voorzieningen en kleinschalige bedrijven. Tussen de nieuwe kerk en turnhal komt een P&R-terrein met een omvang van 150 parkeerplaatsen.

Laak 3 wordt voor het autoverkeer ontsloten via 3 punten (kruising Overweg/Domstraat in het noorden, een verbinding met Laak 1a via de Elburgstraat en aan de zuidkant via Lovink/Paulinapolder). De verkeersstructuur is zo opgezet dat er geen doorgaand verkeer mogelijk is via de A28 door Laak 3.

Toekomstige aanvragen van omgevingsvergunningen in het gebied, worden getoetst aan het

uitwerkingsplan “Laak 3 Vathorst”.

Procedure Ontwerpuitwerkingsplan

Van donderdag 16 juni tot en met woensdag 27 juli 2016 ligt het Ontwerpuitwerkingsplan “Laak 3 Vathorst” (en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder) met de daarbij behorende stukken ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis, Stadhuisplein 1. Het Ontwerpuitwerkingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen.

en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatie van dit uitwerkingsplan is NL.IMRO.0307.BP00120-0201).

Gedurende de bovengenoemde periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze over het Ontwerpuitwerkingsplan kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders. Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan op 2 manieren:

Een brief schrijven en deze per post sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort;

Via het Online formulier: Zienswijze indienen (DigiD).

Met dit formulier kunt u digitaal een zienswijze indienen, inloggen met DigiD is hierbij verplicht. Het

formulier is te vinden op www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen, en klik vervolgens op

“Planprocedure: hoe komt een bestemmingsplan tot stand?”.

Als u uw zienswijze digitaal indient, krijgt u een bevestiging via het e-mailadres dat u heeft ingevuld.

Uw zienswijze komt automatisch bij de juiste afdeling terecht. Meer weten over DigiD?

Voor beide manieren geldt, dat wanneer de zienswijze ook namens anderen wordt ingediend, deze ook

door die personen ondertekend moet zijn. Of er moet een ondertekende machtiging met de zienswijze

worden meegestuurd.

Voor de procedure maakt het geen verschil of u een brief stuurt of een digitaal formulier invult. Uw

zienswijze wordt op de zelfde manier behandeld. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze. Hiervoor kunt u op werkdagen telefonisch contact opnemen met Dick Schalks via telefoonnummer (033) 469 4828.

Procedure O ntwerpbesluit hogere grenswaarden spoorweg- en wegverkeerslawaai Van donderdag 16 juni tot en met woensdag 27 juli 2016 liggen het Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder met de daarbij behorende stukken ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis, Stadhuisplein 1. Deze stukken kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatie van dit uitwerkingsplan is NL.IMRO.0307.BP00120-0201).

Gedurende de bovengenoemde periode kunnen belanghebbenden ook schriftelijk of mondeling een zienswijze over het Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan op 2 manieren geschieden. Die zijn hiervoor in deze publicatie beschreven. Voor de procedure maakt het geen verschil of u een brief stuurt of een digitaal formulier invult. Uw zienswijze wordt op de zelfde manier behandeld. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met Dick Schalks (telefoonnummer: 033 469 4828).

Naar boven