Terinzagelegging ontwerpwijzigingsplan ‘Herenweg 42-44’ te Moerkapelle

Logo Zuidplas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas geven er op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van, dat het ontwerpwijzigingsplan ‘Herenweg 42-44’ te Moerkapelle met ingang van donderdag 21 januari 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Ligging plangebied

Het plangebied maakt deel uit van de polder ‘De Wilde Veenen’ en is gelegen aan de Herenweg, buiten de kern van Moerkapelle.

Inhoud plan

Op de gronden tussen de huisnummers Herenweg 42 en 44 in Moerkapelle bestaat het voornemen om hier een extra woning tussen te realiseren met toepassing van de in het bestemmingsplan ‘Tweemanspolder en Polder De Wilde Veenen’ opgenomen wijzigingsbevoegdheid.

Terinzagelegging

Het ontwerpwijzigingsplan met de daarbij behorende regels, toelichting, verbeelding en bijlagen ligt met ingang van donderdag 21 januari 2016 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. In deze periode kunt u de stukken ook digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.WpHerenwg4244Mkp-Ow01). Op de website van de gemeente Zuidplas kunt u het plan tevens inzien als pdf-bestand (www.zuidplas.nl > Wonen & Leefomgeving > Ruimtelijke plannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > Moerkapelle).

Zienswijze ( n )

Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen op het ontwerpwijzigingsplan naar voren brengen. Wij maken u erop attent dat u slechts beroep tegen het wijzigingsplan kunt indienen als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpwijzigingsplan.

Schriftelijk of mondeling

Uw zienswijze kunt u sturen aan het college van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpwijzigingsplan Herenweg 42-44’. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling Ruimte, tel. (0180) 639 962. De afspraak dient u tijdig, uiterlijk een week vóór het einde van de termijn van de terinzagelegging, te maken.

Naar boven