Kennisgeving: Concept beleidskader ‘1Amsterdam Heel en Schoon’ vrijgegeven voor inspraak

Logo Amsterdam

Het college van B&W heeft op 31 mei 2016 het concept beleidskader ‘1Amsterdam Heel en Schoon' vrijgegeven voor inspraak.

In het kort

In het beleidskader 1Amsterdam Heel en Schoon zijn de uitgangspunten en principes opgenomen voor het hoogwaardig beheer van onze openbare ruimte. Het kader bekrachtigt de stadsbrede uniforme systematiek en werkwijze voor het onderhouden en reinigen van onze stedelijke kapitaalgoederen.

1Amsterdam Heel en Schoon : beheren op niveau verzorgd

We kiezen voor het ideaal van een gelijke stad, waarbij we overal in de stad streven naar minimaal een verzorgd onderhoudsniveau. Om dit te kunnen bereiken, werken we in hele de stad met hoogwaardig beheer op basis van de volgende vijf principes:

  • -

    De openbare ruimte kan goed en veilig gebruikt worden.

  • -

    We beheren de openbare ruimte duurzaam, met oog voor mens en milieu.

  • -

    Beheer zorgt voor een aantrekkelijke en verzorgde openbare ruimte.

  • -

    Waar mogelijk beheren we samen met bewoners en bedrijven.

  • -

    We beheren slagvaardig en kosteneffectief.

Visie Openbare Ruimte

Met een stadsbrede visie voor alle openbare ruimtebeleid van Amsterdam kiest het college van B&W ervoor om goede regie te voeren op deontwikkeling, inrichting en het beheer van de openbare ruimte op het schaalniveau van de hele stad. Deze Visie Openbare Ruimte wordt in deze zelfde periode ter inzage gelegd.

Zes weken ter inzage

De gemeente Amsterdam hoort graag uw mening over het nieuwe beleidskader. Waar mogelijk houden wij rekening met uw zienswijze. Het concept beleidskader ‘1Amsterdam Heel en Schoon' is met ingang van 9 juni 2016 gedurende zes weken digitaal te raadplegen op: www.amsterdam.nl/afval onder het kopje ‘samenwerken aan een schoon Amsterdam’ en de papieren versie ligt ter inzage bij de stadsloketten van alle stadsdelen. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder 'contact' op www.amsterdam.nl.

Van 9 juni 2016 tot en met 30 juli 2016 kunt u schriftelijk uw zienswijze richten aan: Gemeente Amsterdam, Verkeer en Openbare Ruimte, Kennis en Kaders, t.a.v. 1Amsterdam Heel en Schoon, Postbus 95089, 1090 HB Amsterdam, of per e-mail naar: 1amsterdamheelenschoon@amsterdam.nl.

Amsterdam, 9 juni 2016

Naar boven