Gemeente Landgraaf - Vaststelling bestemmingsplan Schaesberg Midden

Logo Landgraaf

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 17 december 2015 het bestemmingsplan ‘Schaesberg Midden’ (NL.IMRO.0882.BPSCHAESBMID03001-VG01) gewijzigd ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan heeft vastgesteld. In het vastgestelde bestemmingsplan is de nieuwe archeologische waardenkaart verwerkt. Daartoe is de verbeelding aangepast. WR-A3, WR-A4 en WR-A5 (Waarde Archeologie 3, 4 en 5) zijn toegevoegd. De regels zijn aangepast (artikel 16 t/m 18 komen in de plaats van de voorheen opgenomen algemene archeologie regeling). Dit alles wordt nader toegelicht in hoofdstuk 4.3 en 5.2.3 van de toelichting.

 

Het betreft een geactualiseerd bestemmingsplan zonder nieuwe ontwikkelingen.

Het plangebied wordt in het zuiden begrensd door de Einsteinstraat, in het oosten door de Baanstraat, in het westen door het natuurgebied achter de Melcherstraat en in het noorden door de Brandhofstraat-Hoofdstraat-EGKSstraat-Navostraat.

 

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken liggen met ingang van 21 januari 2016 t/m 2 maart 2016 tijdens de openingstijden ter inzage bij het Klanten Contact Centrum. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken eveneens in elektronische vorm raadplegen via de gemeentelijke website www.landgraaf.nl onder de rubriek ‘Bestuur en Organisatie-Officiële publicaties–Ruimtelijke plannen’ alsmede via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder gebruikmaking van het planidentificatienummer (IDN) NL.IMRO.0882.BPSCHAESBMID03001-VG01.

 

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 8.6 juncto bijlage 2 artikel 2 Algemene wet bestuursrecht, beroep worden ingesteld door:

1. degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

2. een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

3. een ieder belanghebbende tegen de wijzigingen die de raad van de gemeente in het plan bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpplan heeft aangebracht.

 

Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Tevens kan degene die beroep instelt, bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ worden ingediend. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze randvoorwaarden.

Naar boven