Vastgesteld bestemmingsplan Centrum Susteren 2016

Logo Echt-Susteren

NL.IMRO.1711.BP20160570-VG

 

Burgemeester en wethouders maken bekend (ex artikel 3.8, lid 3 en 6.12, lid 4) dat de gemeenteraad van Echt-Susteren op 26 mei 2016 het bestemmingsplan Centrum Susteren 2016 vastgesteld heeft.

 

Inhoud

Het bestemmingplan Centrum Susteren betreft de planologische regeling voor het winkelcentrum van Susteren. Het plangebied omvat globaal het binnengebied tussen Reinoud van Gelderstraat, Swentiboldstraat, Oude Rijksweg-Noord en Feurtherpoort en enkele percelen aan de Marktstraat en aan de Willibrordustraat.

Reeds in 2013 en 2015 heeft de raad een bestemmingsplan voor het gebied vastgesteld om een ruimtelijke kwaliteitsverbetering te bereiken. Door voortschrijdend inzicht en het bereiken van overeenstemming met belangrijke ontwikkelaren in het gebied is een aangepast stedenbouwkundig plan opgesteld, dat nu vertaald is in het nieuw bestemmingsplan Centrum Susteren 2016.

 

Vaststelling door de raad

Het bestemmingsplan Centrum Susteren 2016 is door de raad op enkele onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan vastgesteld. Zo is de mogelijkheid opgenomen om boven het Kruidvat aan de zijde van het plein een bovenwoning te realiseren, wat een stedenbouwkundige verbetering inhoudt. Verder krijgt de strook grond grenzend aan de dagwinkels en aan de Plus-supermarkt de bestemming Verkeer ( i.p.v. Centrumdoeleinden). Dit betekent dat aldaar geen gebouwen opgericht kunnen worden, hetgeen de beeld-kwaliteit van het gebied ten goede komt.

 

Inzien bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingplan ligt vanaf 10 juni 2016 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Daarnaast kunnen de plannen via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl) en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien.

 

Beroep

Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage:

  • a.

    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • b.

    belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • c.

    belanghebbenden, die beroep instellen tegen de wijzigingen, die de raad bij vaststelling heeft aangebracht.

 

Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

 

Echt-Susteren, 9 juni 2016

Naar boven