Openbare kennisgeving Wet milieubeheer

Logo Gelderland

Notitie Reikwijdte en Detailniveau Herinrichting Angerensche en Doornenburgsche Buitenpolder

Gedeputeerde Staten van Gelderland en Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken gelet op het bepaalde in hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer het volgende bekend.

Herinricht ing Angerens ch e en Doornenburgs ch e B uitenpolder

De Angerensche en Doornenburgse Waarden vormen het zuidelijk deel van de Huissensche Waarden. Het natuurontwikkelingsplan van circa 65 hectare ziet op een zand- en kleiwinning in het zuiden van de Huissensche Waarden en de herinrichting van het gebied na de ontgraving tot extensieve graslanden (circa 15 hectare), grootschalige natuurontwikkeling (circa 40 hectare) en gedeeltelijk agrarische hercultivering (circa 10 hectare). Hiermee krijgt het gebied een impuls voor ruimtelijke kwaliteit en natuurwaarden en wordt bijgedragen aan de landelijke behoefte aan grondstoffen.

De Wet milieubeheer verplicht het opstellen van een plan-MER (Milieu Effect Rapport) als een bestemmingsplan het juridisch kader vormt voor mogelijke toekomstige m.e.r (beoordelings)plichtige projecten of voor projecten die mogelijk significante effecten hebben op Natura 2000-gebieden.

De ontgronding heeft een totale oppervlakte van ongeveer 65 hectare en overstijgt daarmee de drempelwaarde van 25 hectare. Hierdoor ontstaat er tevens de verplichting tot het opstellen van een besluit-MER. Gekozen is om één gecombineerd plan-/besluit-MER op te stellen voor zowel het bestemmingsplan als de benodigde ontgrondingsvergunning. Hiervoor wordt de uitgebreide procedure doorlopen

Het op te stellen plan-/besluit-MER is bedoeld om de gevolgen van de ruimtelijke ontwikkelingsmogelijkheden in het buitengebied op het milieu in beeld te brengen, zodat het milieubelang een volwaardige plaats kan krijgen in de besluiten over de vaststelling van het bestemmingsplan en de ontgrondingsvergunning.

Gedeputeerde Staten van Gelderland coördineren de procedure.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

Voorafgaand aan de plan-/besluit-MER is een Notitie Reikwijdte en Detailniveau opgesteld. In deze notitie is de onderzoeksopzet (de reikwijdte en het detailniveau) voor het op te stellen MER beschreven.

Waar ter inzage?

De notitie Reikwijdte en Detailniveau is vanaf 15 juni 2016 gedurende zes weken op de volgende wijze in te zien:

  • -

    De notitie is digitaal in te zien op de website van overheid.nl (www.overheid.nl)

  • -

    De analoge notitie ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) van Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met het Klant Contact Centrum op telefoonnummer (026) 32 60 111.

Wilt u een reactie hierop geven?

Wij stellen u in de gelegenheid in te spreken op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau. Het MER, waar de passende beoordeling een onderdeel van zal zijn, wordt t.z.t. gepubliceerd bij het ontwerp- bestemmingsplan en de ontwerpbeschikking Ontgrondingenwet. Daarbij wordt ook aangegeven hoe is omgegaan met reacties op de notitie. Binnen de genoemde termijn kan eenieder een schriftelijke reactie indienen bij de Provincie Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem, onder vermelding van onderstaand zaaknummer. Als u mondeling uw inspraakreactie wilt geven, kunt u – binnen de genoemde termijn – telefonisch contact opnemen met het Provincieloket 026 -359 99 99.

Arnhem, 6 juni 2016 - zaaknummer: 2016-007792

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven