Ontwerpbesluit eerste herziening Exploitatieplan De Volgerlanden-Oost

Logo Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van Hendrik-Ido-Ambacht maken bekend dat met ingang van donderdag 9 juni 2016 tot en met woensdag 20 juli het ontwerpbesluit tot vaststelling van de eerste herziening van het exploitatieplan De Volgerlanden-Oost voor eenieder ter inzage ligt.

De Wet ruimtelijke ordening (Afdeling 6.4 Grondexploitatie) verplicht gemeenten om tegelijkertijd met een bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen, tenzij het kostenverhaal van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd. Het primaire doel van een exploitatieplan is om kosten die ten behoeve van de herontwikkeling van het gebied moeten worden gemaakt te kunnen verhalen bij alle eigenaren in het exploitatieplangebied, zodat zij bij zelfrealisatie een evenredige bijdrage betalen in de exploitatiekosten.

Ter uitvoering en ter voldoening aan het gestelde in afdeling 6.4 van de Wro heeft de gemeenteraad tegelijkertijd met de vaststelling van het bestemmingsplan De Volgerlanden-Oost een exploitatieplan vastgesteld onder de naam ‘Exploitatieplan De Volgerlanden Oost’. Nu het bestemmingplan De Volgerlanden-Oost verder uitgewerkt wordt, is een herziening van het exploitatieplan aan de orde.

Terinzagelegging

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van de eerste herziening van het exploitatieplan De Volgerlanden-Oost wordt op grond van artikel 6.14, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht voor eenieder met ingang van 9 juni tot en met 20 juli 2016 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

-Het bovengenoemde stuk ligt met ingang van 9 juni tot en met 20 juli voor een ieder ter inzage in de publieksruimte van het gemeentehuis en in de openbare bibliotheek.

Openingstijden publieksruimte gemeentehuis, Weteringsingel 1: maandag t/m donderdag van 8.00 en 17.00 uur en vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur.

Openingstijden bibliotheek, Hoge Kade 52: maandag gesloten, dinsdag van 10.00 tot 20.00 uur, woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

-Tevens is bovengenoemd stuk te raadplegen via de gemeentelijke website; www.h-i-ambacht.nl (onder 'Wonen en wijken' en dan de rubriek 'ruimtelijke plannen') en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het Identificatienummer (IDN) van het uitwerkingsplan is: NL.IMRO.0531.EP06Volgerlost-2001

De geconsolideerde versie van het exploitatieplan inclusief de eerste herziening wordt ook ter inzage gelegd maar is enkel van informatieve aard.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de inzagetermijn schriftelijk hun zienswijze kenbaar maken op het ontwerpbesluit voor zover dit betrekking heeft op structurele onderdelen. Een besluit tot herziening op niet-structurele onderdelen is uitgezonderd van de mogelijkheid om beroep in te stellen (artikel 8.5 lid 1 Awb). U dient uw zienswijze voorzien van uw naam, adres, dagtekening, handtekening en motivering, te richten aan de gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht, Postbus 34, 3340 AA Hendrik-Ido-Ambacht.

Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer: 078-7704872. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Hendrik-Ido-Ambacht 8 juni 2016

Burgemeester en wethouders van Hendrik-Ido-Ambacht

Naar boven