Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan Plantenveredeling Lawickse Allee, 1e herziening

Logo Wageningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 9 mei 2016 het bestemmingsplan “Plantenveredeling Lawickse Allee, 1e herziening” gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan en begrenzing

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk het aantal toegestane woningen te verminderen op het perceel aan de C.J. Blaauwstraat (voorheen Lawickse Allee 166-168). Het aantal woningen in de bestaande, monumentale bebouwing wordt met 6 verminderd naar 24 woningen, het aantal op het achterterrein met 2 naar 26 woningen.

Wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het plan zijn er wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Deze wijzigingen staan in de nota ambtshalve aanpassingen, welke onderdeel uitmaakt van het raadsbesluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. Kort samengevat zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

  • -

    Artikel 3 (Wonen – 1) van de regels wordt omgenummerd naar artikel 4.

  • -

    Uit artikel 3.2.1 (bouwregels) van de regels wordt de tekst in sub c onder 1 verwijderd en sub c onder 2 wordt omgenummerd.

  • -

    In artikel 3.2.1 (bouwregels) van de regels wordt de tekst in sub g vervangen door de tekst: de afstand van de voorgevel tot aan de bouwperceelgrens bedraagt minimaal 2 en maximaal 5 m, met dien verstande dat indien en voor zover dit in rood is aangegeven op de kaart die is opgenomen als bijlage 2 bij deze regels de daar aangegeven maten gelden als minimum en maximum.

  • -

    In artikel 3.2.1 (bouwregels) van de regels een nieuwe sub n toegevoegd met de tekst: ter plaatse van de aanduiding ‘nokrichting’ dienen de nokrichtingen van de hoofdgebouwen ten opzichte van de voorste bebouwingsgrens om en om (nagenoeg) haaks dan wel (nagenoeg) evenwijdig te worden gebouwd.

  • -

    Artikel 3.2.3 (bouwregels) van de regels wordt verwijderd en artikel 3.2.4 wordt omgenummerd.

  • -

    Artikel 3 (groen) wordt in de regels ingevoegd.

  • -

    De kaart inrichtingsplan wordt als bijlage 2 bij de regels ingevoegd.

  • -

    Op de verbeelding wordt de onbebouwde zone in de bestemming ‘Wonen -1’ aan de noordzijde van het plangebied gewijzigd in de bestemming ‘groen’.

  • -

    Op de verbeelding wordt in de bestemming ‘Wonen – 1’ de aanduiding ‘aaneengebouwd’ verwijderd.

  • -

    Op de verbeelding wordt in de bestemming ‘Wonen – 1’ de aanduiding ‘bijgebouwen uitgesloten’ verwijderd.

  • -

    Op de verbeelding wordt in de bestemming ‘Wonen – 1’ de aanduiding ‘bijgebouwen uitgesloten’ aan de oostzijde van het plangebied gewijzigd in de bestemming ‘groen’ met een breedte van 3 meter.

  • -

    Op de verbeelding wordt in de bestemming ‘Wonen – 1’ de aanduiding ‘nokrichting’ opgenomen voor de op de kaart inrichtingsplan opgenomen kavels, met uitzondering van de kavels met de nummers 1, 6, 10, 13 en 23 t/m 25.

  • -

    In de tekst van het Addendum van de toelichting worden de hierboven genoemde wijzigingen verwerkt en toegelicht.

Ter inzage

Het bestemmingsplan met bijlagen ligt met ingang van donderdag 9 juni 2016 gedurende 6 weken ter inzage bij Publiekszaken, Olympiaplein 1. Publiekszaken is op werkdagen geopend van 8:30 uur tot 12:30 uur. ’s Middags kunnen de stukken op afspraak worden ingezien.

Website

Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen via de website van de gemeente Wageningen (www.wageningen.nl/bestemmingsplannen). Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0289.0041planten1eherz-VSG1.

Beroep

Tot en met woensdag 20 juli 2016 kan tegen het besluit beroep worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht;

  • -

    overige belanghebbenden, voor zover het de wijziging in het bestemmingsplan betreft, die zich niet met de wijziging kunnen verenigen.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State dat wordt gehonoreerd.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of het plan kunt u contact opnemen met Publiekszaken (0317 – 492 400).

Naar boven