Vaststelling Uitwerkingsplan Noorderhemweg 4

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het volgende bekend.  Het college van B&W heeft op 31 mei 2016 het Uitwerkingsplan Noorderhemweg 4 gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied ligt op Noorderhemweg 4 en achtergelegen percelen te Roelofarendsveen.

Wat houdt het bestemmingsplan in ?

Het Uitwerkingsplan Noorderhemweg 4 is opgesteld op aanvraag. Het betreft een uitwerkingsplan voor het realiseren van drie woningen en een fietsverbinding tussen het centrumplan van Roelofarendsveen en de Noorderhemweg. Het Uitwerkingsplan Noorderhemweg 4 is ten opzichte van het ontwerpplan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen betreffen aanpassingen van de verbeelding en toelichting als ambtshalve wijziging. Conform 6.24 Wro is op 5 januari 2016 een anterieure overeenkomst afgesloten tussen de initiatiefnemers en de gemeente Kaag en Braassem om de economische uitvoerbaarheid van het plan te waarborgen. Een aanvulling op de overeenkomst is afgesloten op 6 juni 2016.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het vastgestelde uitwerkingsplan, het vaststellingsbesluit  en overige bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 9 juni t/m woensdag 20 juli 2016 liggen voor een ieder ter inzage in de publieksruimte van het gemeentehuis , Westeinde 1 in Roelofarendsveen. De zakelijke beschrijving van de overeenkomsten ligt gelijktijdig ter inzage. U kunt het uitwerkingsplan ook digitaal inzien op de website ww.ruimtelijkeplannen.nl. Hiervoor kunt u gebruikmaken van de ID NL.IMRO.1884.UPNoorderhemweg4-VAS1

Instellen van beroep

Vanaf de dag na de dag van terinzagelegging  kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college van B&W naar voren hebben gebracht, alsmede door belanghebbenden die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij het college van B&W naar voren hebben gebracht. Het instellen van beroep heeft geen opschortende werking; hiervoor moet een voorlopige voorziening worden aangevraagd. Dit verzoek wordt gericht aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling. Een afschrift van het ingediende beroepschrift dient meegezonden te worden. De zakelijke beschrijving, de anterieure overeenkomst en de aanvulling hierop staan echter niet open voor beroep.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op vrijdag 22 juli tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. (071) 332 72 72, e-mail info@kaagenbraassem.nl.

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem,

8 juni 2016

 

Naar boven