ONTWERP BESTEMMINGSPLAN

Logo Veere

 

G ewijzigde vaststelling bestemmingsplan Landgoed Der Boede , Koudekerke

Burgemeester en wethouders van Veere maken bekend dat als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad van Veere in zijn vergadering van 14 april 2016 het ontwerp bestemmingsplan Landgoed Der Boede gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad geen exploitatieplan vastgesteld. Dit bestemmingsplan omvat de herbestemming van het historische complex Landgoed Der Boede. Het landgoed wordt herontwikkeld als een groen woonpark ten behoeve van 22 vrijstaande villa’s in een landgoedsfeer. Doelstelling van het woonpark is het realiseren van een duurzame groene buffer tussen de stad Vlissingen en het buitengebied van de gemeente Veere, waarbij de buitenplaats op samenhangende wijze wordt hersteld.

Het wooncomplex voor Korsakov-patiënten kan daarbij met 2 extra woningen worden uitgebreid. Het bestemmingsplan is gebaseerd op het door de gemeenteraad op 27 februari 2014 vastgestelde Masterplan Der Boede.

Ten opzichte van het ontwerp is het bestemmingsplan onder meer op de volgende onderdelen gewijzigd.

Verbeelding: de toegangen van de drie bosvilla’s zijn geclusterd.

Regels: de regeling voor bijgebouwen bij de villa’s is aangepast, er is een mogelijkheid opgenomen de monumentale toegangspoort te verplaatsen en er is een voorwaardelijke verplichting toegevoegd ten behoeve van de landschappelijke inpassing van het monumentale landgoed. Ook is ten behoeve van de maatvoeringsaspecten de tekst van de regeling aangevuld. Meidoorn is uit het beplantingsplan gehaald ten behoeve van de naastgelegen boomgaard.

Toelichting: het historisch overzicht is aangevuld, de openbaar toegankelijke paden zijn aangevuld (ook in het Beeldkwaliteitsplan).

Voor een volledig overzicht van de aangebrachte wijzigingen verwijzen wij u naar het raadsbesluit en het ‘Zienswijzenrapport, tevens notitie ambtshalve aanpassingen’ dat hier onderdeel van uitmaakt.

Het bestemmingsplan en het besluit van de gemeenteraad liggen van 9 juni 2016 tot en met 21 juli 2016 ter inzage. Het digitale gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is vanaf 9 juni 2016 ook beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0717.0066BPBoedeKdk-VG01. Ook is er de mogelijkheid om het plan in te komen zien op het gemeentehuis.

Van 10 juni 2016 tot en met 21 juli 2016 kunnen belanghebbenden tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad een beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Van de mogelijkheid om een beroepschrift in te dienen kan gebruik worden gemaakt door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft

    gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn

zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

•en belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die

• de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het plan heeft aangebracht.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden. Het beroepschrift is tijdig ingediend indien het voor het einde van de termijn is ontvangen. Er wordt een griffierecht geheven.

Als geen beroep wordt ingesteld treedt het vastgestelde bestemmingsplan in werking met ingang van de dag, na die, waarop de beroepstermijn is verstreken, dus op 22 juli 2016. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Domburg, 8 juni 2016

Burgemeester en wethouders van Veere,

De secretaris, De burgemeester

J.F.M. Steinbusch drs. R.J. van der Zwaag

Naar boven