Ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied, Landgoed Pijnenburg en ontwerpbesluit hogere waarden voor het wijzigen van de functie van het koetshuis van Landgoed Pijnenburg, waarmee het mogelijk gemaakt wordt dat er drie woningen in het koetshuis (Biltseweg 4-6 Lage Vuursche) worden gerealiseerd

Logo Baarn

Burgemeester en wethouders van Baarn maken bekend dat vanaf vrijdag 10 juni tot en met donderdag 21 juli 2016 het ontwerpbesluit hogere waarden en het ontwerpbestemmingsplan “Landelijk Gebied, Landgoed Pijnenburg” voor zienswijzen ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is een uitwerking van het gesloten convenant tussen gemeente Baarn, provincie Utrecht en de landgoedeigenaren. In het convenant is overeengekomen dat provincie, gemeente en het landgoed zich inspannen om economische dragers te realiseren, met als doel duurzame instandhouding van het landgoed. Op 27 maart 2013 heeft de gemeenteraad ingestemd met de inhoud van het convenant en besloten om hiervoor een bestemmingsplan op te gaan stellen.

Het bestemmingsplan maakt de economische dragers juridisch-planologisch mogelijk. De belangrijkste ontwikkelingen zijn de realisatie van een theehuis op de locatie Overbosch, hoek Embranchementsweg / Vuursche Steeg, het realiseren van een dierenbegraafplaats op de locatie Overbosch, het verbreden van de functie van het Koetshuis op het perceel Biltseweg 4, het verplaatsen van het evenemententerrein van het Cognacveld naar een locatie nabij het bestaande theehuis en klimbos (en het realiseren van een uitkijktoren bij het klimbos).

Wilt u het bestemmingsplan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan “Landelijk Gebied, Landgoed Pijnenburg” is samen met de bijbehorende bijlagen digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.baarn.nl. Op de homepage van de gemeentelijke website kiest u de snelkeuze “bestemmingsplannen”. Hier kunt u vervolgens bij de ter inzage liggende plannen het ontwerpbestemmingsplan “Landelijk Gebied, Landgoed Pijnenburg” selecteren. Het ontwerpbestemmingsplan wordt ook geplaatst op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0308.000050-ON01. U kunt het ontwerpbestemmingsplan daarnaast inzien in de centrale hal van het gemeentehuis van 08.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). Ook is inzien op afspraak mogelijk bij de balie Frontoffice, telefoon 035 – 548 16 11.

Wilt u een zienswijze indienen?

Gedurende de termijn van terinzagelegging van vrijdag 10 juni tot en met donderdag 21 juli 2016 kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan “Landelijk Gebied, Landgoed Pijnenburg” indienen kan:

  • -

    schriftelijk bij de gemeenteraad van Baarn, postbus 1003, 3740 BA Baarn;

  • -

    mondeling door contact op te nemen met mevrouw Matanja Aberson-Vlassenrood (035 -54 81 896) of per email Matanja.Aberson-Vlassenrood@baarn.nl.

De gemeente Baarn heeft de digitale weg voor het indienen van zienswijzen niet opengesteld, zodat het niet mogelijk is om via email een zienswijze in te dienen.

V erdere procedure

Nadat de termijn voor het indienen van zienswijzen is verstreken wordt bekeken of naar aanleiding van ingediende zienswijzen het plan aangepast dient te worden. De gemeenteraad neemt een besluit over de beantwoording van de zienswijzen en over het vaststellen van het bestemmingsplan. Nadat het vastgestelde bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen voor beroep treedt het plan in werking. Indien geen beroep wordt ingesteld is daarmee de procedure afgerond.

Hogere waarden geluid

Om het mogelijk te maken dat het koetshuis een bredere functie krijgt, dienen voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan “Landelijk Gebied, Landgoed Pijnenburg” hogere waarden voor wegverkeerslawaai vastgesteld te worden.

In verband hiermee ligt tevens een ontwerpbesluit tot het vaststellen van hogere waarden voor het bestemmingsplan “Landelijk Gebied, Landgoed Pijnenburg” met ingang van 10 juni 2016 gedurende zes weken in de centrale hal van het gemeentehuis voor iedereen ter inzage. U kunt het ontwerpbesluit inzien tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, op maandag tot en met donderdag van 08.00 – 17.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur. Het ontwerpbesluit is eveneens raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.baarn.nl bij de stukken behorende bij het bestemmingsplan.

Wilt u een zienswijze indienen?

Tegen het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden wegverkeerslawaai kunnen belanghebbenden bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn mondeling en/of schriftelijk een zienswijze indienen. De schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Baarn, postbus 1003, 3740 BA BAARN. Wanneer u een mondelinge zienswijze wilt indienen, kunt u contact opnemen met mevrouw Matanja Aberson-Vlassenrood, telefonisch te bereiken via het rechtstreekse nummer (035) – 54 81 896 of per email Matanja.Aberson-Vlassenrood@baarn.nl.

De gemeente Baarn heeft de digitale weg voor het indienen van zienswijzen niet opengesteld, zodat het niet mogelijk is om via email een zienswijze in te dienen.

Naar boven