Bestemmingsplan ‘Hospice’

Logo Waddinxveen

De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op 1 juni 2016 het bestemmingsplan ‘Hospice’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan is opgesteld met als doel om de planologische mogelijkheid voor een Hospice te creëren. Het plangebied is gelegen op het terrein van Onderweg 8 achter Plasweg 27. Voor de exacte ligging wordt u verwezen naar de stukken.

 

Wijziging en bestemmingsplan tussen ontwerp en vaststelling

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hospice’ heeft van 17 december 2015 tot en met 26 januari 2016 voor een ieder ter inzage gelegen. Gedurende de termijn is een zienswijze ontvangen van een omwonende. Deze zienswijze is beantwoord in de ‘Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan ‘Hospice’.

De zienswijzen hebben niet geleid tot een aanpassing van het bestemmingsplan.

Er zijn wel ambtshalve wijzigingen doorgevoerd in het plan. De belangrijkste wijziging is de toevoeging van een wijzigingsbevoegdheid aan het plan. Hiermee wordt toekomstige flexibiliteit geboden om de hospice om te zetten in twee woningen.

Voor de exacte omschrijving van alle wijzigingen wordt verwezen naar de lijst van wijzigingen als opgenomen in de nota van beantwoording zienswijzen.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het bestemmingsplan zelf (inclusief de Nota zienswijzen) en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 9 juni 2016 gedurende zes weken (tot en met 20 juli 2016) voor een ieder ter inzage. De stukken zijn digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.waddinxveen.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. (identificatienummer NL.IMRO.0627.bphospice-0401)

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt, belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn, én belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Hospice’. Het beroepschrift dient in tweevoud gezonden te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerking

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van vermelde beroepstermijn. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

College van burgemeester en wethouders,

8 juni 2016, Waddinxveen

Naar boven