Vaststelling bestemmingsplan Zuideropgaande, deelplan Zuideropgaande 120

Logo Hoogeveen

Het college van B&W maakt bekend dat de gemeenteraad op 19 mei 2016 het bestemmingsplan Zuideropgaande, deelplan Zuideropgaande 120 gewijzigd heeft vastgesteld en heeft besloten geen exploitatieplan voor het gebied vast te stellen. Dit is noodzakelijk omdat door de uitspraak van de Raad van State de bestemming van Zuideropgaande 120 is vernietigd. Met dit bestemmingsplan worden de uitbreidingsmogelijkheden van het huidige bestemmingsplan voor Zuideropgaande 120 opnieuw vastgelegd.

 

Aanpassing bestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht. Er zijn wijzigingen doorgevoerd  in de regels De wijzigingen staan opgesomd in de Staat van wijzigingen en zijn te vinden in de reactienota, die in de toelichting van het bestemmingsplan is opgenomen.

 

Inzage

De stukken liggen van 9 juni tot en met 20 juli 2016 ter inzage bij de Gemeentewinkel,  Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. U kunt de stukken ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0118.2015BP8023003-VG01

 

Beroep/ verzoek voorlopige voorziening

Tijdens de inzagetermijn kunt u beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit als u:

  • 1.

    een belanghebbende bent die tijdig een zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad

  • 2.

    een belanghebbende bent en aan kunt tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot de gemeenteraad te wenden.

Daarnaast kunnen belanghebbenden tijdens de inzagetermijn beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

 

U kunt dit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u een beroep heeft ingesteld, kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na het verstrijken van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat over dat verzoek is beslist.

Naar boven