Ontwerpbestemmingsplan “Engweg 8-14, Driebergen-Rijsenburg”, gemeente Utrechtse Heuvelrug

Logo Utrechtse Heuvelrug

Het ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 10 juni 2016 gedurende zes weken (tot en met 21 juli 2016) het ontwerpbestemmingsplan Engweg 8-14, Driebergen - Rijsenburg en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen (identificatienummer: NL.IMRO.1581.DBGEngweg8en14-on01).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het ontwerpbestemmingsplan maakt het mogelijk om de locatie te ontwikkelen tot woongebied met in totaal 21 woningen. De karakteristieke panden die op het terrein aanwezige zijn, te weten het bedrijfspandje op de Engweg 8, de kantoorvilla op de hoek van de Engweg en de Korte Dreef en de wagenloods dienen daarbij gehandhaafd te blijven. Hiernaast biedt het bestemmingsplan de mogelijkheid om in de wagenloods lichte horeca, culturele en maatschappelijke functies te huisvesten. Ook is een wijzigingsbevoegdheid in het plan opgenomen die het mogelijk maakt om 4 extra woningen binnen het plangebied toe te staan, waarmee het totaal aantal woningen op 25 komt.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage.

U kunt het plan ook inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn en in de bibliotheek van Driebergen-Rijsenburg tijdens de openingsuren.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder een zienswijze, naar keuze schriftelijk (waar de voorkeur naar uitgaat) of mondeling maar niet per email, indienen bij de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn, met vermelding van het onderwerp: “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Engweg 8-14”.

Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen verzoeken wij u vóór 14 juli 2016 contact op te nemen met de heer Vreeker van Team Omgevingsontwikkeling van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, via 0343 56 56 00.

Naar boven