Bekendmaking Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan Windpark De Veenwieken (PIP)met milieueffectrapportage en ontwerpbeschikking omgevingsvergunning voor Windpark De Veenwieken, provincie Overijssel.

Logo Overijssel

Besluit: 31 mei 2016

Kenmerk: 2016/0148464

Inlichtingen bij: Esther Eggink

Telefoon: 038-4998181

E-mail: ec.eggink@overijssel.nl

Bekendmaking

Vanaf donderdag 9 juni 2016 ligt het ontwerpprovinciaal inpassingsplan ‘Windpark De Veenwieken’, met de opgestelde milieueffectrapportage en de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning gedurende 6 weken ter inzage. De laatste dag van de termijn is woensdag 20 juli 2016.

Coördinatieregeling

Bij besluit van 12 april 2016, kenmerk 2016/0115565, heeft Gedeputeerde Staten van Overijssel besloten op grond van Artikel 9f lid 2 Elektriciteitswet 1998 niet van toepassing te verklaren voor windpark de Veenwieken voor de inrichting op Hardenbergs grondgebied. Dit betekent dat de gemeente Hardenberg de vergunning kan verlenen op haar grondgebied.

Ontwerp Provinciaal inpassingsplan (PIP)

Het ontwerp PIP heeft betrekking op het gebied tussen het Ommerkanaal, de Schapendijk, Dwarsweg, de Driehoekweg en de gemeentegrens Ommen/Hardenberg en voorziet in de realisatie van 5 windturbines met een maximale tiphoogte tot 150 meter.

Milieueffectrapportage

De milieueffectrapportage heeft betrekking op het gehele windpark De Veenwieken (ook 5 windturbines op het grondgebied van de gemeente Hardenberg). In het MER worden de milieueffecten, onder andere op het gebied van geur, geluid, volksgezondheid, luchtkwaliteit, externe veiligheid en flora en fauna, van de voorgenomen activiteit onderzocht en vergeleken. Het MER maakt onderdeel uit van het ontwerpPIP.

Het MER dient samen met het eerste besluit dat in (onderdelen van) de betreffende activiteit voorziet ter inzage te worden gelegd. Het ontwerp PIP is het besluit waaraan de milieueffectrapportage procedureel gekoppeld is. Wat betreft de milieueffectrapportage is de commissie voor de milieueffectrapportage geconsulteerd.

Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning

De ontwerpbeschikking omgevingsvergunning heeft betrekking op de aanvraag van Raedthuys Windenergie BV, Hengelosestraat 569, 7521 AG te Enschede voor de realisatie van 4 windturbines waarvan er drie op het grondgebied van de gemeente Ommen en één op grondgebied van de gemeente Hardenberg. De ruimtelijke inpassing en vergunning voorbereiding voor het windpark van Raedthuys Windenergie BV vindt plaats in samenwerking met de ontwikkeling van 6 windturbines door De Wieken BV. De aanvraag van De Wieken BV (vier op grondgebied van Hardenberg en twee op grondgebied van Ommen) is ingediend bij de gemeente Hardenberg.

Terinzagelegging

Het ontwerp PIP wordt met de milieueffectrapportage en de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning met ingang van donderdag 9 juni 2016 tot en met woensdag 20 juli 2016 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • Op papier bij de Publieksdienst in het gemeentehuis te Ommen, Chevalleraustraat 2 in Ommen, bij de publieksdienst in het gemeentehuis te Hardenberg, Stephanuspark 1 in Ommen en bij de receptie van het provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2 in Zwolle. Voor de openingstijden van het gemeentehuis en provinciehuis wordt respectievelijk verwezen naar de website van de gemeente Ommen (www.ommen.nl), van de gemeente Hardenberg (www.hardenberg.nl) en de provincie Overijssel (www.overijssel.nl).

  • Het ontwerp PIP wordt ook digitaal via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl beschikbaar gesteld: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.9923.ipVeenwiekenOmmen-on01

  • Digitaal via de website www.overijssel.nl/veenwieken

 

Zienswijze op Ontwerp Provinciaal Inpassingssplan en ontwerpbeschikking omgevingsvergunning

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen op de volgende manieren over het ontwerp PIP en de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning met een zienswijze reageren:

  • Schriftelijk: via een brief aan Provinciale Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle, onder vermelding van 'Zienswijze Windpark De Veenwieken’.

  • Mondeling: na een afspraak bij de eenheid Ruimte en Bereikbaarheid met Esther Eggink via telefoonnummer: 038-4998181

Het niet of niet tijdig indienen van een zienswijze heeft gevolgen voor de ontvankelijkheid van het beroep bij de bestuursrechter.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen het uiteindelijke PIP en de beschikking omgevingsvergunning kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerp-PIP en de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning en men belanghebbende is.

Inloopbijeenkomst

Verder vindt op woensdag 22 juni 2016 in ‘De Baron’ aan de Julianastraat 54 te Dedemsvaart van 18.30 uur tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst plaats. Tijdens deze gelegenheid kan van alle stukken kennis worden genomen en kunnen vragen worden gesteld.

Crisis- en herstelwet

Wij wijzen u erop dat op de te zijner tijd te nemen besluiten de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Naar boven